пʼятниця, 19 липня 2013 04:24

Компанія Google за три місяці заробила 14 млрд доларів

Компанія Google за три місяці заробила 14 млрд доларів
Фото: thinkdifferent.in.ua

Компанія Google 18 липня представила квартальний звіт про доходи. Як повідомляє Agence France-Presse, за три місяці виручка компанії склала 14,11 мільярда доларів, на 19 відсотків перевищивши торішні показники.

Приблизно 55 відсотків виручки компанія отримала за межами США, що приблизно відповідає торішнім показникам. Чистий прибуток Google за звітний період склав 3,23 мільярда доларів; роком раніше цей показник дорівнював 2,79 мільярда доларів. У перерахунку на одну акцію це склало 9,54 долара.

Один з співзасновників Google Ларрі Пейдж охарактеризував дані як "позитивні". Він підкреслив, що швидкий розвиток інформаційних технологій створює "величезні можливості" для компанії і висловив упевненість, що Google в даний момент має "приголомшливий потенціал для поліпшення життя людей".

Опубліковані цифри, проте, виявилися нижче очікувань аналітиків, які в цілому прогнозували прибуток на одну акцію в розмірі 10,8 долара. Через це протягом кількох годин після звіту котирування акцій Google на NASDAQ впали приблизно на чотири відсотки.

Зараз ви читаєте новину «Компанія Google за три місяці заробила 14 млрд доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі