четвер, 12 травня 2011 09:13

Коливання цін на нафту досягло максимуму більш ніж за 2 роки

Коливання цін на нафту досягло максимуму більш ніж за 2 роки

Ціни на нафту зростають під час ранкових торгів у четвер, піднімаючись з досягнутого напередодні мінімуму за три дні, оскільки інвестори порахували, що зафіксоване за підсумками попередніх торгів 5,5%-ве падіння було надмірним.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Котирування червневого ф'ючерсного контракту на нафту марки WTI в системі електронних торгів Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 7:55 виросло на $ 1,45 (1,48%) - до $ 99,66 за барель.

За підсумками торгів у середу цей контракт подешевшав на $ 5,67 (5,5%) - до $ 98,21 за барель - мінімуму з 6 травня.

Падіння на нафтовому ринку в середу було спровоковане звітом Міненерго США про рівень запасів вуглеводнів у країні, згідно з яким резерви бензину минулого тижня несподівано зросли, а попит впав, незважаючи на початок сезону відпусток.

Крім того, ринок стурбований можливими наслідками розливу річки Міссісіпі, який вже призвів до найбільшої повені в історії США. Стихія загрожує безпеці НПЗ, трубопроводів і річкових перевезень на південь від Мемфіса, в зоні підтоплення можуть виявитися 11 НПЗ, на частку яких припадає 13% нафтопереробки в США.

"Все ще дуже багато людей, які просто ганяються за прибутком і грають на різких скачках цін, особливо це стосується торгів з WTI. Після різкого падіння напередодні відскік на один-два долари не повинен нікого дивувати. У той же час ми, ймовірно, продовжимо перебувати в коридорі на рівні $ 95-110 за барель", - зазначив аналітик Newedge Group Кен Хасегава.

За даними Bloomberg, історична волатильність цін на нафту за останні 10 днів піднялася до 67% - максимуму з 30 квітня 2009 року.

Індекс власної волатильності на опціони, що закінчуються в червні, з нульовою внутрішньою вартістю (показник цінових коливань для ф'ючерсних контрактів) перебував на позначці у 47,1% за підсумками торгів у середу проти 38,7% 10 травня.

Ціна червневого ф'ючерса на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 7:53 піднялися на $ 1,3 (1,15%) - до $ 113,87 за барель.

За підсумками минулих торгів цей контракт впав в ціні на $ 5,06 (4,3%) - до $ 112,57 за барель - мінімуму з 6 травня.

Зараз ви читаєте новину «Коливання цін на нафту досягло максимуму більш ніж за 2 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі