пʼятниця, 06 травня 2011 09:24

Вартість нафти впаде до мінімуму за рік - аналітики

Вартість нафти впаде до мінімуму за рік - аналітики

Ціни на нафту підвищуються вранці в п'ятницю, піднімаючись із зафіксованого напередодні мінімуму за два місяці, оскільки інвестори вважають недавнє падіння нижче позначки в $ 100 за барель надмірним. У той же час, як повідомляє агентство Bloomberg, падіння вартості нафти за підсумками тижня, що минає, все ще може виявитися найбільшим за останні 12 місяців.

Вартість червневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI під час електронних торгів на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) до 8:13 за київським часом виросла на $ 0,49 (0,49%) щодо рівня 5 травня - до $ 100,29 за барель.

За підсумками торгів у четвер цей контракт подешевшав на $ 9,44 (8,64%) - до $ 99,8 за барель, опинившись на мінімумі з 16 березня. При цьому падіння вартості нафти, виміряний у відсотках, виявилося найбільшим з 20 квітня 2009 року.

З початку тижня нафта впала в ціні майже на 12% - найгірший результат з тижня, що завершиться 7 травня 2010 року.

Вкрай негативно вплинув на ринок нафти напередодні звіт Мінпраці США, згідно з яким, число американців, які вперше звернулися за допомогою з безробіття, минулого тижня збільшилася на 43 тис. - до 474 тис., максимального рівня із серпня минулого року. При цьому, згідно з переглянутими даними, тижнем раніше кількість звернень становила 431 тис., а не 429 тис., як повідомлялося раніше. Експерти в середньому очікували зниження числа заявок на 19 тис. з оголошеного раніше рівня попереднього тижня - до 410 тис.

У той же час аналітики зазначають, що побоювання щодо темпів зростання попиту на нафту, підігріті цим звітом, все ж таки могли виявитися надмірними, і тепер ринок коригується до більш прийнятного рівня.

"Це може бути ралі полегшення після агресивних продажів напередодні.Трейдери будуть дуже обережні напередодні публікації даних про безробіття в США в п'ятницю ввечері", - зазначила аналітик Australia & New Zealand Banking Group Серена Лім.

Звіт Мінпраці, поява якого очікується о 15:30 за київським часом у п'ятницю, за прогнозами аналітиків Bloomberg, вкаже на підвищення числа робочих місць в американській економіці в квітні на 185 тис. після зростання показника на 216 тис. в березні.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на червень на лондонській біржі ICE Futures до 8:14 за київським часом виросло на $ 0,97 (0,88%) - до $ 111,77 за барель.

За підсумками торгів у четвер цей контракт подешевшав на $ 10,39 (8,6%) - до $ 110,8 за барель - мінімуму з 16 березня.

Зараз ви читаєте новину «Вартість нафти впаде до мінімуму за рік - аналітики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі