середа, 11 листопада 2020 13:12

Іпотека стала дешевшою: державний банк знизив ставки

Іпотека стала дешевшою: державний банк знизив ставки
Клієнти зможуть оформити кредит за найнижчою ставкою – під 8% річних у гривні. Фото: unsplash

Ощадбанк знизив ставки на 0,5-2% за більшістю програм іпотечного кредитування для фізичних осіб у разі купівлі нерухомого майна на вторинному ринку.

Програма кредитування "Звісно, зручно" передбачає фіксовану ставку 13% річних у гривні на весь період кредитування – від 1 до 20 років за умови першого внеску в розмірі від 50% вартості житла або іншого нерухомого майна, передають в Ощадбанку.

Клієнти, яких обслуговують за зарплатними проєктами Ощаду, можуть оформити такий іпотечний кредит під 12,5% річних.

За програмою "Звісно, 15" клієнти зможуть оформити кредит за найнижчою ставкою – під 8% річних у гривні за умови сплати першого мінімального внеску від 20%. Такі умови запровадили на перші 6 місяців дії кредитної угоди. З 7-го місяця встановлено єдиний на весь термін розмір ставки – 13,49% у гривні.

За програмою "Звісно, житло" ставку зменшено на 1%. Клієнти можуть скористатися фіксованою ставкою – 11,99%. Період дії кредитної угоди передбачає термін від 1 до 10 років за умови сплати першого внеску в розмірі від 30% вартості майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На одну квартиру претендують 10 людей: як змінилася вартість оренди житла

Продовжує діяти пропозиція від Ощаду "Звісно, 9,99". Під 9,99% річних у гривні кредити на житло зможуть отримати медики, працівники Національної поліції і Державної служби з надзвичайних ситуацій, працівники сфери освіти, державних організацій.

За 10 місяців 2020 року Ощад видав майже 1000 кредитів на суму понад 540 млн грн.

Національний банк оприлюднив нові дані про іпотечне кредитування. 2020-го року його обсяги зросли на 16%, до 2,3 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Іпотека стала дешевшою: державний банк знизив ставки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі