середа, 24 квітня 2013 10:16

"Донбасенерго" хочуть продати вже цього літа

"Донбасенерго" хочуть продати вже цього літа
Олександр Рябченко: Приватизація українських енергокомпаній триватиме цього року. Фото: vremia.in.ua

Приватизація українських енергокомпаній триватиме цього року. Зокрема, влітку може відбутися конкурс з продажу енергогенеруючої компанії "Донбасенерго".

Про це повідомив голова Фонду державного майна (ФДМ) Олександр Рябченко в ефірі Українського радіо.

"Безумовно, це найбільш вагома приватизація останніх двох років. І вона буде продовжена у поточному році ... Ще в поточному році ми плануємо приватизацію "Донбасенерго", це генеруюча компанія, і сім обласних енергетичних компаній ... Влітку, ми вважаємо, відбудуться ці конкурси", - сказав Рябченко.

За його словами, приватизація енергокомпаній є останнім етапом реформування енергоринку.

"Ця реформа почалася приблизно у 92 році, коли була прийнята рішенням українського уряду британська модель побудови енергетичного ринку. Вона зараз реалізується. У цій моделі теплова генерація і транспортуючі компанії мають бути приватними", - зазначив Рябченко.

Він також заявив, що після приватизації енергокомпанії отримують значні інвестиції.

"Я радий, що в Україні сформувався бізнес, який вже здатен сам вкладати гроші в розвиток енергетичних компаній. Фактично всі, хто купував енергетичні компанії в останні два роки, всі ці компанії розташовані тут, в Україні, вони працюють в Україні... я не кажу, що вони належать українцям, ні, вони можуть належати громадянам різних держав. Наприклад, у найбільшу з енерготранспортуючих компаній, "Дніпрообленерго", вкладено 400 мільйонів гривень за час після приватизації. Це велика сума", - підсумував Рябченко.

Зараз ви читаєте новину «"Донбасенерго" хочуть продати вже цього літа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі