середа, 03 квітня 2013 17:33

ФДМ знову влаштує розпродаж акцій обленерго

ФДМ знову влаштує розпродаж акцій обленерго
Олесандр Рябченко розповів про майбутній продаж обленерго. Фото: radiosvoboda.org

Кабінет міністрів затвердив плани розміщення акцій шести енергопостачальних компаній, згідно з якими 5%-ві пакети акцій "Харківобленерго", "Миколаївеобленерго" і "Хмельницькобленерго" будуть розміщені на біржі.

Про це повідомив журналістам голова Фонду держмайна (ФДМ) Олександр Рябченко.

За його словами, контрольні пакети акцій цих обленерго (від 60% і вище), що залишилися, будуть виставлені на конкурсні торги.

"Є в законі норма: якщо від пакета можна виділити 5% і він при цьому не стає меншим за контрольний, то ця частина виставляється на біржу. Тож там, де держпакет більше 65%, там 5% підуть на біржу. У нас з шести обленерго таких компаній три", - сказав Рябченко.

Держава володіє 65,001% акцій "Харківобленерго", 70,0089% акцій "Хмельницькобленерго" і 70% акцій "Миколаївобленерго".

Пакети акцій ще двох енергопостачальних компаній - "Запоріжжяобленерго" та "Тернопільобленерго", в яких державі належить 60,2475% і 50,999%, будуть повністю реалізовані через конкурс.

Через біржові торги також буде проведений продаж акцій "Черкасиобленерго".

"Черкасиобленерго" - це біржа за договором між урядом і Євробанком (ЄБРР) ", - зазначив Рябченко.

Держава безпосередньо володіє 46% акцій "Черкасиобленерго", ще 25% акцій підприємства належить підконтрольному державі ЗАТ "УкрЕСКО".

Рябченко також повідомив, що до травня конкурс з приватизації 60,77% акцій енергогенеруючої компанії ПАТ "Донбасенерго" оголосити навряд чи не вдасться.

"Але влітку обов'язково", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «ФДМ знову влаштує розпродаж акцій обленерго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі