вівторок, 27 вересня 2011 09:37

Долар дешевшає до більшості валют на тлі підйому фондових ринків

Долар дешевшає до більшості валют на тлі підйому фондових ринків

Курси долара США і японської ієни до більшості найбільш активно торгованих валют світу знижуються під час торгів у вівторок на тлі підйому фондових ринків.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

У парі з євро долар і ієна стабільні, так як зростання єдиної валюти стримують побоювання, пов'язані з майбутнім розміщенням держоблігацій Італії та Іспанії.

Інвестори очікують різкого зростання вартості запозичення для обох країн і, ймовірно, деякого зниження попиту в порівнянні з попередніми аукціонами.

Курс євро становив на 8:15 у вівторок $ 1,3536 порівняно з $ 1,3533 на закритті попередньої сесії в Нью-Йорку.

У парі з японською нацвалютою євро залишився на рівні закриття 26 вересня - 103,34 ієни. Долар опустився з 76,36 до 76,34 ієни.

"Зростання на ринках акцій знижує негативний тиск, що чиниться неприйняттям ризику, і призводить до падіння курсів валют "тихої гавані", таких як долар і ієна", - зазначив керівник підрозділу валютних операцій Mizuho Securities Co. Канг Судзукі.

Азіатський зведений індекс MSCI Asia Pacific підскочив на 2,8% в ході торгів у вівторок. Напередодні Standard & Poor's 500 додав 2,3%, а європейські індекси виросли на 1,8-2%.

Сировинні валюти, включаючи австралійський долар, дорожчають слідом за підвищенням вартості нафти і кольорових металів.

Індекс споживчої довіри в США, що розраховується дослідницькою організацією Conference Board, виріс у вересні до 46 пунктів порівняно з 44,5 пункту місяцем раніше, прогнозують аналітики, опитані агентством Bloomberg.

Conference Board опублікує ці дані сьогодні, 27 вересня, о 17:00.

Зараз ви читаєте новину «Долар дешевшає до більшості валют на тлі підйому фондових ринків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі