пʼятниця, 06 листопада 2020 12:09

Ціна української землі збільшиться вп'ятеро

Ціна української землі збільшиться вп'ятеро
За 10 років Україна отримає до $85 млрд від запуску ринку. Фото: pixabay.com

Під час презентації аудиту економіки прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що відкриття ринку землі призведе до 5-кратного зростання вартості земельних ділянок.

ВВП України за 10 років отримає до $85 млрд від запуску ринку. 29 років вільне розпорядження землею було обмежено, її цінність була занижена в рази. За цей час у держави зникло понад 5 млн га землі, передає Obozrevatel.

Прем'єр-міністр зазначив, що розвиток інвестицій у сільське господарство сповільнився на десятиліття, а частково і зовсім зупинився. Нереалізований потенціал України з використання водних ресурсів оцінюється у $12 млрд, а лісових – у $40 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін провів аудит економіки. Кажуть про потенціал на трильйон доларів

За його словами, зміна орієнтирів з експорту сировини на виробництво власної продукції дасть країні, як мінімум, $40 млрд за 10 років. Україна повинна розширювати площі лісів і використовувати деревину переважно для розвитку власного меблевого виробництва.

Під час презентації стратегії економічного розвитку уряд визначив 30 пріоритетних напрямків, які ляжуть в основу економічної стратегії України до 2030 року.

Зараз ви читаєте новину «Ціна української землі збільшиться вп'ятеро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі