вівторок, 14 травня 2013 17:06

200 гривень за годину вторговують на конваліях
6

Фото: Фото: Анни УСІК

"Якщо квіти свіжі, то їх розбирають за 10 хвилин. Це ж конвалії. І дешеві, і гарні, і пахнуть на всю квартиру", - говорить Ольга Паламарчук з Київщини.

Вона торгує конваліями біля столичного метро Контрактова площа. За один букетик просить 10 гривень. За 1 год. продає зо 20 букетів.

"Вітя, підвозь конвалії, бо вже всі розібрали, - телефонує до чоловіка. - Я на подвір'ї вранці залишила два відра. Пов'яжіть з дітьми маленькі букетики і щоб за 20 хвилин був біля мене. Ще сім букетиків залишилось. Треба довезти, поки йде торг".

До Ольги Іванівни підходить дівчина у жовтому сарафані. Купує букет по дорозі до офісу, потім повертається ще за одним.

"Буде пахнути на весь офіс. Треба начальниці ще один купити, щоб не ображалась. Хай і в її кабінеті гарно пахне", - говорить дівчина.

За годину Ольга Паламарчук заробляє 200 грн. Де збирає конвалії, не зізнається.

"Ми дивились з чоловіком в інтернеті, що Червону книгу України конвалія не занесена, - зізнається продавець. - Так що покарати нас ніхто не зможе. Це ж не підсніжники. На Київщині у лісах конвалії багато. Ми зриваємо тільки квіточки і листочки. З корінням ніхто ці квіти не рве. Так що природі ми ніякої шкоди не завдаємо".

За півгодини чоловік Ольги підвозить ще два відра конвалій. Половина букетиків зів'яла.

"Чого ти води не набрав? Біжи до дівчат у метро і попроси зо дві літри води, - каже Ольга до чоловіка Віктора. Той прямує з порожньою пляшкою з-під мінеральної води до входу у метро. - На сонці їх віз, всі букети пов'яли. Треба побризкати водою, бо геть втратять товарний вигляд".

За 2 год. продає ще 35 букетиків. Збирається додому. Обіцяє підвезти свіжі квіти наступного ранку.

"Найкраще квіти купують вранці і ввечері. В обід людей мало, всі біжать по справах, на квіти не дивляться. Травень - найкраща пора. Якщо в когось день народження, не прийдеться витрачати багато грошей на квіти. Купив букети конвалій за 10 гривень - і гарно, і дешево. А три троянди вже на 50 гривень затягнуть".

Не можна довго перебувати в приміщенні, де стоїть букет конвалій. Про це кореспонденту Gazeta.ua розказує терапевт Вікторія Юрченко.

"Небезпечно ставити конвалію у спальні або тримати букетики у квартирі, яка погано провітрюється, - говорить Вікторія Михайлівна. - Ці квіти мають дуже стійкий запах, викликають сонливість, запаморочення, порушують серцевий ритм. Якщо людина зі слабким серцем поставить біля ліжка конвалії і засне, то може не прокинутися. Через порушення серцевого ритму може зупинитися серце. Насолоджуватися запахом квітів треба обережно. Якщо надихатися запаху конвалії, можуть з'явитись судоми і блювота".

Зараз ви читаєте новину «200 гривень за годину вторговують на конваліях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі