понеділок, 18 липня 2016 10:46

Вранці бойовики обстріляли Піски та Зайцеве із забороненої артилерії

Вранці бойовики обстріляли Піски та Зайцеве із забороненої артилерії
Фото: dt.ua

З опівночі до 06:00 ранку бойовики 8 разів обстріляли українські позиції на донецькому напрямку. Вони застосовували заборонені 122-мм артилерійські системи та 122-мм міномети.

Про це повідомив прес-офіцер сектора "Донецьк" Аркадій Радківський, передає "112 Україна".

"З 00:00 годин до 06:00 на донецькому напрямку зафіксовано 8 обстрілів. Зокрема по населеному пункту Піски противник застосував 122-мм артилерійські системи та 122-мм міномети. Обстріляли з 82-мм систем наші позиції у районі Зайцевого. Також противник широко використовував стрілецьке озброєння, великокаліберні кулемети та автоматичні гранатомети", - сказав прес-офіцер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибухом снаряду поранило 2 мирних жителів Мар'їнки

Він також повідомив, що українські бійці відкривали вогонь у відповідь. За минулу добу їх змушували це робити 26 разів. З 00:00 годин до 06:00 українські військовослужбовці відкривали 4 рази вогонь у відповідь.

За його словами, за минулу добу загалом противник зі 120-мм мінометів випустив понад 60 мін, а з калібру 82-мм мінометів випустив по позиціям сил АТО понад 140 мін.

Нагадаємо, 17 липня бойовики знову порушили Мінські угоди та з танків обстріляли селище Старомихайлівка на Донеччині.

Загалом за минулу добу бойовики 64 рази відкривали вогонь по підрозділах Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Вранці бойовики обстріляли Піски та Зайцеве із забороненої артилерії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі