четвер, 01 жовтня 2020 07:26

Вогняне пекло на Луганщині: є перші жертви
10

facebook.com/VenediktovaIryna
Фото: facebook.com/VenediktovaIryna
facebook.com/VenediktovaIryna
facebook.com/VenediktovaIryna
facebook.com/VenediktovaIryna
facebook.com/VenediktovaIryna

Пожежі, які спалахнули на Луганщині, уже охопили понад 9,3 тисячі га.

Троє людей загинули, один із них – лісничий. Ще троє потерпілих госпіталізовані з отруєнням чадним газом. Про це повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

"Пошкоджені вогнем кілька десятків будинків та громадських споруд. Вогонь оточив Сіверськодонецьк", - написала Венедіктова у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики обстрілами спровокували пожежу на Луганщині - керівництво області

Станом на опівніч четверга, 1 жовтня, на Луганщині зафіксовано 146 пожеж лісових масивів, трави та чагарників в Старобільському, Станично-Луганському та Новоайдарському районах. 82 пожежі ліквідовані.

"Через пориви вітру полум'я стрімко розповсюджується. Триває гасіння вогню та евакуація населення - евакуйовано 95 осіб", - додала генпрокурорка.

За фактами розповсюдження масштабних лісових пожеж відкрили кримінальні провадження. Тривають невідкладні слідчі дії. Ймовірним винуватцям загрожує до 8 років позбавлення волі.

Вдень 30 вересня у Луганській області виникло займання сухої трави та лісової підстилки поблизу с. Трьохізбенка, с. Кряківка с. Муратове, с. Капітанове Новоайдарського району, а також між с. Половинкине та с. Байдівка Старобільського району. За словами надзвичайників, на гасіння лісових пожеж у трьох районах залучили понад тисячу співробітників, а також 158 одиниць техніки.

Зараз ви читаєте новину «Вогняне пекло на Луганщині: є перші жертви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі