четвер, 23 березня 2017 08:46

Українських воїнів атакували "Град-П" і ракети: є загиблі

Українських воїнів атакували "Град-П" і ракети: є загиблі
За добу загинув один воїн, ще один отримав поранення. Фото: finenews.info

За минулу добу на Донбасі зафіксували 84 обстріли. Один український воїн загинув, ще один отримав поранення.

Про це інформує прес-центр штабу АТО.

На маріупольському напрямку бойовики з мінометів, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів обстрілювали Широкине. З артилерійських систем калібру 122 мм та РСЗВ "Град-П" противник вів вогонь по опорних пунктах українських морпіхів поблизу Водяного. Під Павлополем, Лебединським, Гнутовим та Чермаликом ворог застосовував гранатомети та великокаліберні кулемети. У Мар'їнці наші позиції обстрілював ворожий снайпер.

На донецькому напрямку найбільш гарячою точкою була Авдіївка, оборонців якої обстрілювали з мінометів, гранатометів, кулеметів, та протитанкових ракетних комплексів. Під Зайцевим ворог застосував ствольну артилерію калібру 152 мм. Із гранатометів та великокаліберних кулеметів противник вів вогонь під Луганським, Троїцьким та Верхньоторецьким.

На луганському напрямку найбільших ударів ворога зазнали захисники Новозванівки, яку російські найманці обстрілювали з 120-мм мінометів, гранатометів та кулеметів. По позиціях у районі Кримського ворог вів вогонь із мінометів калібру 82 мм, а під станицею Луганською – із гранатометів та стрілецької зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ярош сказав, чи потрібен Україні воєнний стан

З опівночі найгарячішими точками є Широкине та Авдіївка, повідомив речник АТО Ярослав Чепурний.

"Стосовно цієї доби, маємо вже 16 обстрілів. Більшість - із використанням стрілецької зброї, гранатометів та великокаліберних кулеметів. Авдіївка також залишається епіцентром вогневої навали противника. Зранку тут застосували міномети 120 та 82 калібру, гранатомети, кулемети та стрілецьке озброєння. Також били з мінометів у Новгородському та Зайцевому", - повідомив Чепурний.

У ніч на 23 березня у місті Балаклія Харківської області на військовій базі вибухнув найбільший в Україні арсенал зброї. У військовій прокуратурі основною версією події назвали диверсію.

Даних про жертви немає. Мешканців прилеглих населених пунктів евакуюють.

Зараз ви читаєте новину «Українських воїнів атакували "Град-П" і ракети: є загиблі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі