середа, 05 липня 2023 07:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна за останні тижні зайняла більше позицій, ніж росіяни за рік

Україна за останні тижні зайняла більше позицій, ніж росіяни за рік
Масштабний контрнаступ Збройних сил України ще не розпочався, тому несправедливо спекулювати або прив'язувати Україну до термінів. ото: facebook.com/GeneralStaff.ua

За останні кілька тижнів Україна зайняла більше позицій, ніж Росія за останній рік.

Водночас окупанти вже настільки слабкі, що не мають сил для значного контрнаступу, заявив очільник Збройних сил Великої Британії адмірал Тоні Радакін журналісту The Guardian.

"Українська стратегія полягає у тому, щоб поступово розбити російські оборонні лінії. Наразі вона характеризується трьома словами: морити, розтягуватися і бити", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія підтримала вступ України в НАТО за сценарієм Швеції та Фінляндії

Адмірал наголосив, що масштабний контрнаступ Збройних сил України ще не розпочався, тому несправедливо спекулювати або прив'язувати Україну до термінів. За 18 місяців боїв росіяни втратили близько 2-2,5 тис. танків.

"Несправедливо спекулювати або прив'язуватися до термінів. Контрнаступ ніколи не був одиничним актом, також є економічний і дипломатичний", – додав Радакін.

Розпочалася 497-ма доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти нашої держави. Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, де тривають важкі бої. Протягом доби відбулось 40 бойових зіткнень.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження з артилерії по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Зараз ви читаєте новину «Україна за останні тижні зайняла більше позицій, ніж росіяни за рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі