вівторок, 24 вересня 2024 22:39

"Знищили 8 бригад росіян" - триває битва за Вугледар

"Знищили 8 бригад росіян" - триває битва за Вугледар
Ситуація біля Вугледару стабільно напружена. Фото: Армія ТВ

Останнім часом збільшилася кількість обстрілів біля Вугледара на Донеччині. Російські війська використовують системи залпового вогню, б'ють по місту керованими авіабомбами. Крім того, активно штурмують позиції українських захисників.

Хочуть захопити Вугледар на Донеччині за будь-яку ціну, розповів командир батальйону безпілотних систем 72-ї ОМБр Андрій Назаренко в ефірі "Радіо Свобода".

"Сьогодні було кілька штурмів Вугледара. Вчергове в лоб і вони не вдалися. Тому ворог почав активно знищувати місто авіацією та РСЗВ", — розповів Назаренко.

Напади росіян його бригада вже відбиває кілька місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські втрати перевалили за 645 тис.: нові дані Генштабу

"Ми тримаємося, але ситуація дійсно дуже складна, вона така вже 7-й місяць. За цей час проти нашої бригади билося 8 бригад противника, які ми вдало знищили. На сьогоднішній день нас штурмують від 3 до 4 бригад одночасно", — розповів військовий.

Каже, ворог робить усе, щоб відрізати Вугледар і оточити українські підрозділи в місті. Проривається з одного боку до Богоявленки, а з іншого — через Пречистівку.

Кількість бойових зіткнень з російськими окупантами 24 вересня зросла до 83.

Ракетних ударів з території Російської Федерації зазнали прикордонні села Сумської області Хотінь та Коршачина. Водночас, від вогню ворожої артилерії та мінометів на Харківщині Чернігівщині та Сумщині постраждали громади населених пунктів, зокрема, Сопич, Велика Писарівка, Лугівка, Угроїди, Бруски, Тимофіївка, Іскрисківщина та Білопілля. Росіяни завдали авіаударів КАБами по районах Малушиного, Річок, Яструбиного, Соснівки, Кіндратівки, Павлівки, Нової Слободи та міста Суми

Зараз ви читаєте новину «"Знищили 8 бригад росіян" - триває битва за Вугледар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі