понеділок, 31 жовтня 2022 07:14

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ попередили українців про загрозу ракетних ударів з Білорусі

У ЗСУ попередили українців про загрозу ракетних ударів з Білорусі
Ракети та ударні дрони окупанти можуть знову скерувати по Україні з території Білорусі, заявили в Генштабі. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Загроза завдання ракетних ударів та застосування ударних безпілотників з території Білорусі по Україні зберігається.

Водночас на Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 31 жовтня.

"Республіка Білорусь підтримує збройну агресію Російської Федерації проти українців. Російська Федерація продовжує перекидання окремих підрозділів на територію цієї країни", – йдеться у зведенні.

Минулої доби, 30 жовтня, Росія продовжила бити по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення в Україні.

"Противник завдав чотири ракетні та п'ять авіаційних ударів, здійснив понад 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ворожих ударів зазнали райони понад 20 населених пунктів. Серед них – Куп'янськ Харківської області, Сіверськ на Донеччині, Нова Кам'янка Херсонської області та Березнегувате і Очаків на Миколаївщині", – уточнило командування.

На Сіверському напрямку минулої доби противник гатив з мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Галаганівка Чернігівської області та Покровка Сумської області.

На Слобожанському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Гатище, Кам'янка, Красне, Огірцеве та Стариця Харківської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Україну націлені ракети ‒ ситуація в Чорному морі після ураження російських кораблів

На Куп'янському та Лиманському напрямках обстрілював з артилерії різних типів, у районах населених пунктів Табаївка, Терни Харківської області; Греківка, Ковалівка, Кармазинівка, Макіївка, Новоєгорівка, Невське, Площанка і Червонопопівка Луганської області та Зарічне і Ямполівка на Донеччині.

На Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Верхньокам'янське, Майорськ, Опитне, Сіверськ, Соледар, Спірне та Яковлівка Донецької області.

На Авдіївському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії, в районах населених пунктів Авдіївка, Водяне, Красногорівка, Мар'їнка, Новомихайлівка та Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках атакував з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Времівка, Вугледар, Микільське, Павлівка, Парасковіївка і Пречистівка Донецької області та Дорожнянка, Малинівка, Новоданилівка, Ольгівське і Павлівка Запорізької області.

"На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони близько 20 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Серед них – Білогірка, Давидів Брід, Мирне, Нова Кам'янка, Правдине і Червоне Херсонської області та Киселівка і Тернові Поди на Миколаївщині", – підсумували в Генштабі.

Керівник Головного управління української розвідки Кирило Буданов підтвердив, що Росія перекидає в Білорусь свої підрозділи. Однак тієї кількості недостатньо для формування ударних угруповань, які можуть здійснити наступ на північ, сказав Буданов.

За його словами, загроза чергового наступу Росії на Київ найближчими місяцями зараз не спостерігається.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ попередили українців про загрозу ракетних ударів з Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі