вівторок, 31 грудня 2019 18:06

У Зеленського розповіли, коли чекати на наступний обмін полоненими

У Зеленського розповіли, коли чекати на наступний обмін полоненими
За словами Мендель, якщо обставини будуть сприятливими, наступний обмін може відбутися вже цієї зими. Фото: svidok.online

Почати узгоджувати нові списки для майбутнього звільнення утримуваних осіб мають у січні 2020 року. За наявності відповідних умов обмін може відбутися вже цієї зими.

Розповіла про це прессекретар президента Володимира Зеленського Юлія Мендель виданню Інтерфакс-Україна.

"Під час телефонної розмови 31 грудня президент України Володимир Зеленський і президент Російської Федерації Володимир Путін погодилися, що узгодження списків для майбутнього взаємного звільнення має розпочатися негайно, отже, уже в січні 2020 року. До узгодження списків неможливо сказати імена та скільки людей будуть узгоджені. Однак сподіваємося, що за умови швидкої роботи та технічних можливостей майбутнє взаємне звільнення відбудеться вже взимку 2020 року", – відзначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільненим з полону військовим відновили документи

Як уточнила Мендель, ідеться про звільнення українців, зокрема кримчан, які перебувають в Криму й на території РФ, та росіян, які перебувають в Україні.

29 грудня відбувся масштабний обмін полоненими між Україною й найманцями РФ на Донбасі. Українській стороні вдалося повернути 76 громадян. Передала Україна бойовикам 124 людини.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського розповіли, коли чекати на наступний обмін полоненими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі