понеділок, 09 серпня 2021 15:55

У тюрмі ДНР вбили трьох в'язнів. Серед них - чемпіон України

У тюрмі ДНР вбили трьох в'язнів. Серед них - чемпіон України
В колонії ДНР вбили трьох українців. Фото: pixabay.com

У Кіровській виправній колонії №33 окупованого Донбасу вбили трьох ув'язнених українців. Усіх засудили ще до початку війни з Росією.

"За що вбили - з точністю сказати неможливо. Навіть якщо це був бунт всередині колонії і з'ясування особистих стосунків між засудженими, то йому мали запобігти", - сказала радниця глави української делегації в Тристоронній контактній групі Гайде Різаєва, передає "Укрінформ".

Один з трьох убитих - чемпіон України, дзюдоїст із Запоріжжя Євген Сотников, раніше засуджений за вбивство 18-річного хлопця. Другий загиблий - Олександр Давидов. Ім'я третього невідоме.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школа в Краматорську отримала ім'я вбитого росіянами підлітка Степана Чубенка

"До мене звернулися рідні Давидова, які проживають на території України, з проханням посприяти у видачі тіла на нашу територію. А слід третього вбитого загубився десь у лікарні Донецька. Відомо, що його відвезли в реанімацію, там він за кілька годин помер. Інформацію про нього ретельно приховують", - розповіла Різаєва.

На території окупованих Донецької та Луганської областей путінські найманці утримують в ув'язненні понад 3,5 тис. українських громадян.

Зокрема на тимчасово непідконтрольній території окупанти розташували понад 160 секретних в'язниць, у яких незаконно утримують українців. Навіть спеціальному доповідачеві ООН із питань запобігання катуванням Нільсу Мельцеру російська окупаційна влада відмовила в повному й безперешкодному доступі до місць затримання на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «У тюрмі ДНР вбили трьох в'язнів. Серед них - чемпіон України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі