пʼятниця, 22 липня 2022 08:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Сунули із заводу: ЗСУ на Луганщині змусили окупантів відійти
6

Те, що залишилося від Луганщини після російських терактів
Фото: t.me/luhanskaVTSA
Те, що залишилося від Луганщини після російських терактів
Те, що залишилося від Луганщини після російських терактів
Те, що залишилося від Луганщини після російських терактів
Те, що залишилося від Луганщини після російських терактів

21 липня українським захисникам вдалося зупинити штурм окупантів, які атакували з території Лисичанського нафтопереробного заводу в Луганській області.

Ворог зазнав втрат та відійшов, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Тelegram.

"Росіяни кидають у бій всі резерви, йдуть у розвідку боєм, не жаліють безпілотників. Чи усвідомлюють вони, за яку саме "родину" воюють: за ЛНР, ДНР (ОРДЛО. – Gazeta.ua) чи Росію? Можливо, за новеньку "Ладу" для батьків?", – написав Гайдай.

Загарбники тиснуть майже із кожного захопленого населеного пункту Луганщини. 21 липня завдали два ракетних та два авіаудари, здійснили п'ять артобстрілів та ще два – із застосуванням мінометів, за даними Гайдая.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це не діти середнього класу" – британський розвідник розповів, кого Путін кидає на війну

"Постійним вогневим впливом вони хочуть посунути наших бійців з укріплень і водночас психологічно тиснуть на місцеве населення. Почастішали авіаційні удари по селах, розташованих на самій адмінмежі Луганщини та Донеччини", – додав він.

Зауважив, що подекуди окупантам вдається наблизитися до позицій Збройних сил України настільки, щоб була змога застосувати танковий резерв.

"Як от поблизу Верхньокам'янки. Біля цього населеного пункту регіону постійно точаться бої – росіяни намагаються вийти на адмінмежу нашої області", – написав голова ОВА.

Російський наступ в Донецькій області, ймовірно, закінчиться без захоплення Слов'янська чи Бахмута, переконані в американському Інституті вивчення війни (ISW).

Окупанти продовжують здійснювати незначні атаки на північний захід від Слов'янська і навколо району Сіверська і Бахмута, не захопивши жодної значущої території, наголосили аналітики.

Зараз ви читаєте новину «Сунули із заводу: ЗСУ на Луганщині змусили окупантів відійти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі