пʼятниця, 22 липня 2022 07:47

Спецтема: Війна Росії проти України

"Це не діти середнього класу" – британський розвідник розповів, кого Путін кидає на війну

"Це не діти середнього класу" – британський розвідник розповів, кого Путін кидає на війну
Президент Росії Володимир Путін. Фото: facebook.com/MIDRussia

Втрати Росії на війні в Україні здебільшого стосуються бідних сільських громад країни-агресорки.

Це свідчить про те, що диктатор Володимир Путін поки не вербує сили з районів середнього класу Санкт-Петербурга чи Москви. Про це заявив голова Секретної розвідувальної служби Великої Британії MI-6 Річард Мур на Аспенському безпековому форумі в американському штаті Колорадо 21 липня, передає Reuters.

Англійський спецслужбовець вважає, що кількості росіян, убитих під час війни на цей момент, не перевищує 15 тис. осіб. Він підкреслив, що це "імовірно, консервативна оцінка".

"І це не діти середнього класу з Петербурга чи Москви. Це бідні діти із сільських районів Росії. Вони із сибірських містечок. І непропорційно належать до етнічних меншин. Це його гарматне м'ясо", – прокоментував Мур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Собянінський полк": у Москві набирають найманців для "спецоперації"

За його словами, російські окупанти незабаром "видихнуться" в Україні й Кремль, імовірно, візьме "оперативну паузу". Так українська армія матиме головну можливість завдати удару у відповідь.

Мур також зауважив, що кількість російських шпигунів у Європі зменшилася наполовину після 24 лютого. Це повʼязано насамперед з вигнанням з Євросоюзу 400 розвідників Кремля, які працювали під виглядом дипломатів.

Володимир Путін намагається захистити етнічних росіян від масової мобілізації та відряджання воювати проти України, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW). Стверджують, що росіяни інших національностей зазнають непропорційно високих втрат і це спричиняє невдоволення.

У Східному Сибіру навіть з'явилася антивоєнна організація "Нова Тува". Вона складається з активістів тувинської національної меншини.

Зараз ви читаєте новину «"Це не діти середнього класу" – британський розвідник розповів, кого Путін кидає на війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі