понеділок, 22 серпня 2022 13:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Судилище над українськими полоненими в Маріуполі – Пушилін відповів Зеленському

Судилище над українськими полоненими в Маріуполі – Пушилін відповів Зеленському
У Маріуполі готують так званий "трибунал" над полоненими українськими військовими. Для цього будівлю філармонії перетворюють на тюрму. Фото: t.me/andriyshTime

Ватажок терористів так званої ДНР Денис Пушилін відреагував на заяви президента України Володимира Зеленського щодо показового судилища над українськими полоненими.

Донецький гауляйтер стверджує, що це ніяк не вплине на "трибунал" над українськими військовими. Підготовка до судилища вже завершується, розповів Пушилін в коментарі російським ЗМІ, повідомляє Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти готують "суд" над "азовцями". Показали вражаюче відео

"Слідчі органи працюють, і зараз від них залежать дата маріупольського першого трибуналу. Повністю готові матеріали по 80 епізодах злочинів "Азова", 23 людини вже арештовані і перебувають в інших місцях. Тому на нас подібні заяви Зеленського повпливати не можуть", – сказав Пушилін.

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що мирні переговори з Росією будуть неможливі, якщо окупанти проведуть так званий суд над українськими захисниками у тимчасово окупованому Маріуполі.

У Маріуполі окупанти на сцені камерної філармонії збирають тюремні клітки.

На День Незалежності України, 24 серпня, росіяни планують провести в тимчасово окупованому Маріуполі на Донеччині показове "судилище" над полоненими захисниками Азовсталі. Під час нього окупанти можуть скоїти теракт, щоб знову звинуватити України, вважають в українській розвідці.

Зараз ви читаєте новину «Судилище над українськими полоненими в Маріуполі – Пушилін відповів Зеленському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі