неділя, 19 березня 2023 09:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни заявили про окупацію 70% Бахмута – у США відреагували

Росіяни заявили про окупацію 70% Бахмута – у США відреагували
Сили оборони України продовжують битися за місто-фортецю Бахмут. Фото: "Радіо Свобода"

Росія заявила про "успіхи" в Бахмуті на Донеччині та окупацію міста на 70%.

Водночас американський Інститут вивчення війни (ISW) не знайшов візуальних підтверджень заявам російських загарбників. Про це йдеться у новому звіті аналітиків.

Вони вказують, що окупанти, ймовірно, зосереджуються на наступальних операціях у північній частині міста. Про це йдеться й у зведенні Генштабу Збройних сил України.

Проросійськи блогери стверджували, що триває зачистка на території заводу з обробки металів АЗОМ. Втім, ніяких підтверджень цьому аналітики не знайшли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо Пригожин лякає російську владу українським контрнаступом: аналітики пояснили

Не знайшли доказів експерти й словам "вагнерівця" Євгена Пригожина, що його найманці нібито вже за 600-700 м від адмінцентру Бахмута і на західному березі річки Бахмутка.

Імовірно неправдивим є й те, що російські сили нібито окупувала 70%. За словами аналітиків, на 8 березня окупанти займали 50% Бахмута і відтоді значно не просунулись.

18 березня Сили оборони відбили численні атаки противника у північній частині міста Бахмут. Також в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Григорівка та Богданівка, за даними Генштабу.

Ворожих обстрілів зазнали Васюківка, Залізнянське, Оріхово-Василівка, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Курдюмівка, Озарянівка та Північне Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни заявили про окупацію 70% Бахмута – у США відреагували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі