неділя, 19 березня 2023 08:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Навіщо Пригожин лякає російську владу українським контрнаступом: аналітики пояснили

Навіщо Пригожин лякає російську владу українським контрнаступом: аналітики пояснили
Засновник групи "Вагнера" Євген Пригожин заявляє, що скоро ЗСУ розпочнуть контрнаступ. Фото: скріншот

Засновник російської приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин говорить про масштабний контрнаступ українських військ у квітні й закликає російське командування зберегти військові сили РФ.

Цим він намагається виправдати нездатність досягти цілей у Бахмуті, повідомляє 19 березня Інститут вивчення війни (ISW).

За словами аналітиків, Пригожин таким чином хоче створити інформаційні умови, щоб пояснити кульмінацію дій "вагнерівців" навколо Бахмута.

Власник ПВК "Вагнера", зокрема, стверджує, що ЗСУ готуються до контрнаступу на п'яти окремих напрямках: в районі Кремінної, Бахмута, у бік Донецька, в Запорізькій області. А також нібито в Бєлгородській області РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригожин хоче набрати до "Вагнера" 30 тис. росіян

Пригожин каже, що українські війська мають достатню бойову силу, щоб почати масований контрнаступ на всій лінії фронту.

"ISW раніше оцінив, що бойовики "Вагнера", ймовірно, проводять "авантюристичні атаки" на населені пункти, які легше захопити на північ і північний захід від Бахмута. Оскільки їхня здатність досягати тактичних успіхів у самому Бахмуті зменшується. Пригожин, ймовірно, намагається подати ці дії як охорону флангів у рамках підготовки до наступу", ‒ йдеться у повідомленні.

Пригожин також заявив, що в Бахмуті дислоковано щонайменше 19 тисяч осіб особового складу військ ЗСУ, що, ймовірно, є спробою виправдати відсутність прогресу "Вагнера" у місті.

За словами аналітиків, заяви Пригожина щодо неминучих українських контрнаступів готують громадську думку в РФ до того, що війська РФ скоро поступляться ініціативою й будуть змушені перейти до оборони.

Російські загарбники продовжують зосереджувати зусилля на спробах повного захоплення Донецької та Луганської областей.

Для цього противник, попри великі втрати, намагається наступати на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках. Про це вранці 19 березня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Навіщо Пригожин лякає російську владу українським контрнаступом: аналітики пояснили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі