неділя, 19 березня 2023 07:16

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ з новою силою атакувала Україну: в зоні ураження низка міст і сіл

РФ з новою силою атакувала Україну: в зоні ураження низка міст і сіл
Генштаб повідомив останні новини з фронту і попередив про загрозу. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби, 18 березня, Росія завдала по Україні 11 ракетних ударів, чотири з них - по об'єктах цивільної інфраструктури Запоріжжя.

Також зафіксували 16 ворожих авіаційних ударів та 99 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 19 березня.

"Російська Федерація продовжувала застосовувати тактику терору проти цивільного населення України. Обстрілюючи населені пункти, об'єкти критичної інфраструктури, противник повністю ігнорує закони і звичаї війни", – йдеться у зведенні.

У Генштабі попередили, що високою залишається вірогідність подальших ударів по всій території України.

Детальніше про ситуацію на фронті, за даними командування

Куп'янському та Лиманському напрямках

Противник продовжує спроби прорвати оборону наших військ. Вів безуспішні наступальні дії у районах населених пунктів Кремінна, Діброва, Верхньокам'янське та Спірне. Обстріляв з артилерії райони населених пунктів Путникове, Красне Перше, Дворічна, Гряниківка, Куп'янськ, Крохмальне та Берестове Харківської області; Новоселівське, Невське і Білогорівка на Луганщині. Також Спірне та Федорівка Донецької області.

Бахмутський

Сили оборони відбили численні атаки противника у північній частині міста Бахмут. Також в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Григорівка та Богданівка. Ворожих обстрілів зазнали Васюківка, Залізнянське, Оріхово-Василівка, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Курдюмівка, Озарянівка та Північне Донецької області.

Авдіївський, Мар'їнський та Шахтарський

Противник здійснив безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Красногорівка, Кам'янка, Авдіївка, Водяне, Первомайське, а також Мар'їнка, яку окупанти атакували 15 разів. Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Кам'янка, Ласточкине, Авдіївка, Тоненьке, Георгіївка, Невельське, Мар'їнка, Вугледар та Велика Новосілка Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог може вдарити з моря: попередили про ракетну небезпеку

Запорізький та Херсонський

Противник обороняється. Обстрілів зазнали, зокрема, Ольгівське, Червоне, Гуляйполе, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка і Кам'янське Запорізької області. Знову обстріляли місто Херсон та Антонівку.

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський

Оперативна обстановка залишається сталою. 18 березня ворог здійснив обстріли районів населених пунктів Олександрівка і Клюси Чернігівської області; Харківка, Старикове, Волфине - Сумської та Червона Зоря, Ветеринарне, Стрілеча, Стариця, Вовчанськ і Великий Бурлук на Харківщині.

У ніч на 9 березня російська армія завдала масованого удару по Україні. Атакувала ракетами та дронами низку областей. Сили ППО збили 34 з 48 крилатих ракет і чотири з восьми безпілотників Shahed, повідомили в Повітряних силах. Серед ракет, які Росія випустила по Україні, було шість "Кинджалів".

Атака забрала життя п'ятьох мирних людей на Львівщині. Ракета поцілила по будинках у селі Золочівського району. З двох родин в живих залишився лише пес.

Зараз ви читаєте новину «РФ з новою силою атакувала Україну: в зоні ураження низка міст і сіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі