вівторок, 20 лютого 2024 09:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін прагне захопити п'ять важливих міст України - NYT

Путін прагне захопити п'ять важливих міст України - NYT
Захоплення Мар'їнки на Донбасі дозволило б росіянам розвернути увагу на південь до важливої фортеці Вугледар. Фото: eastnews.ua

Росія прагне захопити п'ять важливих міст України. Ворог наступає одразу на кількох напрямках: Авдіївському, Марʼїнському, Роботинському, Кремінному і Бахмутському.

Окупанти хочуть повернути раніше втрачені території під час контрнаступів ЗСУ у 2022 та 2023 роках, пише The New York Times.

"Станом на лютий 2024 року українські Сухопутні війська перебувають у найнебезпечнішому становищі від перших місяців війни. На всьому фронті довжиною в тисячу кілометрів Україні не вистачає боєприпасів без відновлення військової допомоги США. Силам оборони важко поповнити запаси після двох років жорстоких боїв", - зазначає видання.

Захоплення Авдіївки стало першим результатом Москви на полі бою після взяття Бахмута в травні минулого року.

"Незрозуміло, наскільки росіяни зможуть просунути цю боротьбу за межі Авдіївки або наскільки добре українці побудували свої наступні лінії оборони, але наступні великі населені пункти, де проживають десятки тисяч мирних жителів, розташовані лише в 50 кілометрах на захід", - йдеться у матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори Путіна: окупанти посилили рейди на ТОТ

Захоплення Мар'їнки на Донбасі дозволило б росіянам розвернути увагу на південь до важливої фортеці Вугледар.

"Торік росіяни неодноразово намагалися атакувати Вугледар з півдня і зазнали катастрофічних втрат. Росіяни атакують Вугледар з півночі. Зараз вони просуваються через село Новомихайлівка", - сказано у статті.

Українські офіційні особи заявили, що Росія тримає близько 40 тис. осіб у сусідньому районі Маріуполя на Донеччині, щоб розгорнути їх для атак з півдня.

Росія налаштована повернути втрачене під час літнього контрнаступу ЗСУ Роботине на Запоріжжі. Російські військові зосередили на південному напрямку більше військ, ніж на фронті в Авдіївці.

РФ також тисне на Кремінну Луганської області, щоб повернути міста, які російський диктатор Володимир Путін втратив наприкінці 2022 року.

"Тепер Росія знову починає рухатися вперед, хоча й повільно, незважаючи на шалений опір України. Війська РФ наступають у двох напрямках від міста Кремінна: на північ у бік розгромленого міста Куп'янськ і на Лиман. У цьому районі Росія утримує близько 110 тис. військових", - йдеться у повідомленні.

На Бахмутському напрямку, де перебуває близько 62 тис. російських військових, окупанти мають намір прорвати оборону ЗСУ навколо Часового Яру, що дасть їм змогу контролювати над командними висотами в цьому районі. Місто Краматорськ опиниться на лінії посиленого артобстрілу.

Українські військові виконали ключове завдання зі знищення резервів російської армії в Авдіївці. Усі підрозділи Сил оборони України, які були під загрозою блокування в Авдіївці, вивели на більш вигідні оборонні позиції, повідомили в оперативно-стратегічному угрупованні військ "Таврія".

Зараз ви читаєте новину «Путін прагне захопити п'ять важливих міст України - NYT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі