пʼятниця, 18 січня 2019 15:48

Наймолодший полонений моряк написав лист українцям

19-річний Андрій Ейдер, один із захоплених Росією 25 листопада у Керченській протоці моряків, написав лист.

Лист матроса опублікувала у Facebook його родичка Євгенія Ейдер.

Жінка розповіла, що отримала від Андрія 17 листів і один із них написаний для Facebook.

У ньому захоплений моряк розповідає про власні переживання і зізнається, що в російському полоні зрозумів, наскільки важливими для людини є рідні та близькі люди, закликавши усіх цінувати один одного.

Автор: Євгенія Ейдер
  Лист матроса Андрія Ейдера з СІЗО Лефортово
Лист матроса Андрія Ейдера з СІЗО Лефортово

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокати українських моряків оскаржили вироки російського суду

"Друзі, цінуйте один одного! Сварки ніколи не буде, якщо ви самі її не хочете… Життя таке коротке, не варто його витрачати впусту", – написав Андрій.

Він, як і його 24 полонених товариші, сповнені сили духу і надії якнайшвидше повернутися на Батьківщину, але "надія – це ресурс, який вичерпується".

"Але є сила волі – ресурс, який не вичерпається ніколи", – написав Андрій, звертаючись до співвітчизників.

25 листопада о 21:20 російські прикордонники взяли штурмом українські малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь" та буксир "Яни Капу". Вони йшли до Маріуполя через Керченську протоку. Судна доправили у порт Керчі на анексованому півострові Крим.

Росія звинувачує моряків в нібито незаконному перетині кордону. Моряки не визнали себе порушниками російських кордонів, називають себе військовополоненими. Вимагають їх утримувати відповідно до Женевської конвенції.

Зараз ви читаєте новину «Наймолодший полонений моряк написав лист українцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі