понеділок, 30 жовтня 2017 11:08

Кремль зваблює біженців Донбасу миттєвим громадянством

Автор: novyny.online.ua
  РФ хоче надавати біженців Донбасу автоматичне громадянство
РФ хоче надавати біженців Донбасу автоматичне громадянство

Держдума РФ збирається прийняти законопроект щодо спрощення порядку набуття російського громадянства для біженців з ЛДНР.

Законопроектом передбачено автоматичне надання громадянства особам, які виїхали з території ЛДНР у результаті бойових дій і легально працевлаштувалися в РФ. Головним його автором є лідер КПРФ Геннадій Зюганов.

"У сюжетах, над яким уже працюють російські канали, йтиметься про життєві історії переселенців, в яких Україну звинуватять у розпалюванні війни на Донбасі. Росію ж представлять як "братський народ", який надав притулок біженцям від "місцевих фашистів". Зараз за допомогою посадових осіб ДНР шукають героїв для сюжетів", - пише у Facebook координатор "Інформативного спротиву", нардеп Дмитро Тимчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов зробив заяву про Донбас і Крим

Дедалі менше росіян висловлюються за підтримку Росією самопроголошених ДНР та ЛНР.

На це вказують результати соцопитування у Росії. 31 відсоток виступає проти того, щоб Москва підтримувала будь-кого в збройному протистоянні. 6 процентів вважають, що Москві слід підтримувати Київ у цьому конфлікті. Водночас 41 відсоток респондентів висловився за подальшу підтримку Росією невизнаних утворень на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Кремль зваблює біженців Донбасу миттєвим громадянством». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі