пʼятниця, 22 липня 2022 13:23

Спецтема: Війна Росії проти України

"Коригування величезне" – Гайдай розповів, скільки зрадників було на Луганщині

"Коригування величезне" – Гайдай розповів, скільки зрадників було на Луганщині
Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай заявив, що у обласній владі Луганщини не було жодного зрадника. Фото: t.me/luhanskaVTSA

У Луганській області були люди, які чекали на "русский мир", а також завербовані російськими службами мешканці.

Були випадки, коли окупанти обіцяли людям "за роботу" авто чи гроші за коригування і різні фотозвіти. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в інтерв'ю УНІАН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гайдай розповів, завдяки чому можна було вибити росіян з Луганщини

"У Сіверськодонецьку проживало понад 120 тисяч мешканців, але залишилося 10 тисяч. Якби вони гіпотетично були зрадниками, то це навіть не 10% від всього населення, яке проживало там до повномасштабного вторгнення. Тож відсоток не великий. Але навіть якщо це одна або дві тисячі людей, які могли допомагати – це все одно доволі багато. На жаль, коригування дійсно було величезне", – заявив він.

Додав, що в обласній адміністрації не було жодного зрадника. У військово-цивільній адміністрації зрадником могла бути рядова людина чи техперсонал, але в керівництві – ні.

"Загалом зрадили тільки декілька голів. Наприклад, сумнозвісний міський голова Рубіжного, а також кілька очільників ОТГ", – підсумував він.

Раніше Гайдай повідомляв, що лише декілька людей з адміністрації залишилися на окупованій території, але майже всі виїхали. За його словами, залишилися тільки працівники, які доглядають за лежачими батьками. Таких людей одиниці й вони не пішли на співпрацю з окупантами.

Зараз ви читаєте новину «"Коригування величезне" – Гайдай розповів, скільки зрадників було на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі