четвер, 03 листопада 2022 09:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Контрнаступ ЗСУ: аналітики ISW розказали про бої на Донбасі

На Донбасі Збройні сили України продовжують контрнаступ у напрямку Сватового й Кремінної Луганської області.

Російські окупанти тим часом здійснюють атаки на захід і південь від Кремінної, щоб стримати просування українських військ, ідеться у щоденному звіті аналітиків американського Інституту вивчення війни. ЗСУ намагаються дістатися Червонопопівки, щоб перерізати трасу між Кремінною та Сватовим.

"Українські військові відбивали атаки російських окупантів у напрямку Кремінної в районі населених пунктів Макіївка, Невське, що у 18 кілометрах на захід від Кремінної, та Білогорівка у 12 кілометрах на південь від Кремінної. Російські війська, імовірно, намагаються атакувати біля Кремінної, щоб зупинити контрнаступ ЗСУ у напрямку Кремінної та Сватового. Крім того, російські сили продовжують обстріли з закритих позицій вздовж лінії зіткнення на сході країни", – сказано у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ повідомили переможні новини з південного фронту

Автор: understandingwar.org
  ЗСУ ведуть контрнаступ у напрямку Сватового і Кремінної
ЗСУ ведуть контрнаступ у напрямку Сватового і Кремінної

Терористи РФ заявили, що нібито відбили контрнаступ ЗСУ на північний захід від Сватового в районі населених пунктів Миколаївка й Орлянка, а також поблизу Куземівки Луганської області.

"На інших напрямах російські війська також намагаються утримати тимчасово окуповані території та стримати просування Сил оборони. Командування російської армії поповнює її лави нещодавно мобілізованими", – додали аналітики.

Американські військові аналітики відзначають на Донбасі посилення бойових дій. Російські сили наступають на Бахмутському та Авдіївському напрямках, ідеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни ISW. Сили оборони намагаються утримувати позиції поблизу Бахмута, а противник з артилерії гатить по населених пунктах на лінії зіткнення, зокрема по Авдіївці.

Зараз ви читаєте новину «Контрнаступ ЗСУ: аналітики ISW розказали про бої на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі