середа, 02 листопада 2022 08:21

Спецтема: Війна Росії проти України

На Донбасі гаряче: аналітики США розказали про посилений наступ РФ

Американські військові аналітики відзначають на Донбасі посилення бойових дій.

Російські сили наступають на Бахмутському та Авдіївському напрямках, ідеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни ISW. Сили оборони намагаються утримувати позиції поблизу Бахмута, а противник з артилерії гатить по населених пунктах на лінії зіткнення, зокрема по Авдіївці.

"У 13-кілометровій зоні в районі Бахмута, поблизу селища Опитне та міста Соледар, підрозділи приватної військової компанії "Вагнер" намагаються прорвати українську оборону. В мережі з'явилися кадри з геолокацією у селищі Зайцеве на яких зафіксований ближній бій між Силами оборони та "вагнерівцями". Це підтверджують і дані українських захисників про евакуацію цивільного населення з села Кліщіївка, що за дев'ять кілометрів від Бахмута", – сказано у повідомленні.

Автор: understandingwar.org
  Війська РФ атакують одразу на кількох напрямках, поблизу Вугледара вони намагаються оточити підрозділи ЗСУ
Війська РФ атакують одразу на кількох напрямках, поблизу Вугледара вони намагаються оточити підрозділи ЗСУ

Триває проведення ворогом наступальних операцій на околицях Донецька та Авдіївському напрямку. Бойовики так званої ДНР штурмували позиції Сил оборони України в селищі Невельське, що за 25 км від обласного центру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ підсмажили окупантів на півдні ‒ гарні новини з фронту від Генштабу

Тривають бої в селах Первомайське та Водяне. Російські джерела стверджують, що армії РФ вдалося просунутися в Мар'їнці, проте оцінювати результати на цьому напрямку ще зарано.

"Напружена ситуація на Вугледарському напрямку. Представник окупаційної влади в Донеччині Данило Безсонов заявив, що російські сили намагаються захопити села Павлівка та Новомихайлівка, що в 20-кілометровій зоні від Вугледара. Російські джерела повідомляють, що вже встановлений контроль над половиною Павлівки, а дії навколо Новомихайлівки ніякого результату не дали. Тим часом ЗСУ продовжують утримувати лівий берег річки Кашлагач та перегруповуються. Підрозділи 155-ї бригади морської піхоти Східного військового округу РФ намагаються оточити їх у цьому районі", – пишуть аналітики.

Сили оборони України намагаються стримувати потужний тиск противника уздовж всієї лінії фронту та завдають ударів по тилу росіян. Зокрема в районі Волновахи ЗСУ знищили готель "Ахтамар", в якому за словами мера Маріуполя Петра Андрющенка, розміщувалися "кадирівці".

Авіація Сил оборони України минулої доби завдала ворогу 33 удари. Під ураження потрапили 26 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також сім позицій зенітних ракетних комплексів противника. Протягом минулої доби українські воїни збили гелікоптер, два безпілотники типу "Орлан-10", шість ударних БПЛА Shahed-136 та ще два – типу "Куб".

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони за минулу добу уразили чотири райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки ворога, а також три склади боєприпасів та шість інших важливих військових об'єктів противника.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі гаряче: аналітики США розказали про посилений наступ РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі