четвер, 03 листопада 2022 07:12

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ повідомили переможні новини з південного фронту

ЗСУ повідомили переможні новини з південного фронту
У населеному пункті Першотравневе Миколаївської області знищено до 60 військовослужбовців, а у населеному пункті Василівка Запорізької області поранено до 50 російських загарбників. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках. Ворог веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Російські окупанти обстрілюють підрозділи Сил оборони вздовж лінії зіткнення, здійснюють фортифікаційне обладнання рубежів на окремих напрямках та ведуть повітряну розвідку, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 3 листопада.

"За минулу добу ЗСУ відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Макіївка, Невське і Білогорівка Луганської області, а також Верхньокамʼянське, Спірне, Бахмут, Майорськ, Первомайське, Новомихайлівка, Водяне, Павлівка та Пречистівка на Донеччині", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дочекалися Росію: Гайдай розказав про ситуацію на Луганщині

За уточненою інформацією, підтверджено ураження противника за попередні дні. У населеному пункті Першотравневе Миколаївської області знищено до 60 військовослужбовців, а у населеному пункті Василівка Запорізької області поранено до 50 російських загарбників.

"Авіація Сил оборони минулої доби завдала по ворогу 21 удар. Під ураження потрапили райони зосередження озброєння та військової техніки, а також позиція засобів протиповітряної оборони противника. Сили протиповітряної оборони збили 10 ударних дронів Shahed-136 та беспілотник "Орлан", – звітує Генштаб.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони за добу уразили п'ять районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, два склади боєприпасів та три інших важливих військових об'єкти противника.

Американські військові аналітики відзначають на Донбасі посилення бойових дій. Російські сили наступають на Бахмутському та Авдіївському напрямках, ідеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни ISW. Сили оборони намагаються утримувати позиції поблизу Бахмута, а противник з артилерії гатить по населених пунктах на лінії зіткнення, зокрема по Авдіївці.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ повідомили переможні новини з південного фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі