середа, 02 листопада 2022 09:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Дочекалися Росію: Гайдай розказав про ситуацію на Луганщині

Дочекалися Росію: Гайдай розказав про ситуацію на Луганщині
120 "біженців" збираються розмістити у селі Камишне. Фото: t.me/luhanskaVTSA

До тимчасово захопленого росіянами Лисичанська у Луганській області завезли плівку, щоб люди у листопаді затягнули вибиті шибки у вікнах.

Поблизу Станиці Луганської окупанти відкрили ще один "пункт для біженців", на яких не вистачило грошей на виплату компенсації, заявив у середу голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"А таких – більшість. І якщо у Сіверськодонецьку з поміж декількох сотень зруйнованих багатоповерхівок знайшлися лише 38 осіб, яким надали гроші за зруйноване нерухоме майно, то у майже вщент знищеному Рубіжному – близько 100. Не 38 тис. чи 100 тис., а просто 38 і 100 осіб. На два міста. Гроші напередодні псевдореферендуму обіцяли усім. Голосували майже всі. "Республіка" є, кошти відсутні. Що робити іншим? Прямувати до Станиці Луганської", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гайдай розказав про критичну ситуацію на Луганщині

Замість грошей там людей оселять у тимчасовому пункті для біженців. Не більше 120 осіб збираються розмістити у селі Камишне.

"Значно краще справи йдуть в Лисичанську. Вже почався листопад і люди очікують хоча б на повернення води. Але поки їм пропонують постояти в черзі за поліетиленовою плівкою, яку вперше за чотири місяці окупації привезли в місто централізовано. Якщо дістанеться – можна буде затягнути віконні отвори. Дочекалися Росію, дочекалися і плівки. До речі, з Татарстану", – додав Гайдай.

Американські військові аналітики відзначають на Донбасі посилення бойових дій. Російські сили наступають на Бахмутському та Авдіївському напрямках, ідеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни ISW. Сили оборони намагаються утримувати позиції поблизу Бахмута, а противник з артилерії гатить по населених пунктах на лінії зіткнення, зокрема по Авдіївці.

Зараз ви читаєте новину «Дочекалися Росію: Гайдай розказав про ситуацію на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі