вівторок, 01 листопада 2022 09:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Гайдай розказав про критичну ситуацію на Луганщині

Гайдай розказав про критичну ситуацію на Луганщині
Грошей на компенсацію житла в окупантів нема, тож мешканців зруйнованих міст росіяни розселятимуть по пансіонатах. Фото: t.me/luhanskaVTSA

Російські окупанти на Луганщині продовжують розстрілювати населені пункти, звідки їх вигнали українські військові. Зокрема, вихідними у звільненому Невському було поранено місцеву жительку. Раніше уже повідомляли про двох загиблих жителів Білогорівки, яких накрило вогнем росіян.

Із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії протягом 31 жовтня росіяни били по Стельмахівці, М'ясожарівці, Білогорівці, Греківці та знову по Невському, заявив у вівторок голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Навіть відступивши, росіяни продовжують позбавляти житла жителів Луганщини. Та й на територіях, які ще лишаються окупованими, агресор, зруйнувавши цілі міста, не в змозі ані виплатити обіцяне, ані надати житло потерпілим. Грошей на компенсацію житла в окупантів нема, тож мешканців зруйнованих міст росіяни розселятимуть по пансіонатах та лікарнях. Лише на минулому тижні кільком десяткам людей показово видали гроші, які мали надати ще влітку", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гайдай розкрив деталі просування ЗСУ на Луганщині

Наприкінці жовтня на зустрічі з жителями Лисичанська, Сіверськодонецька та Рубіжного псевдокерівник так званої ЛНР відверто зізнався, що "республіка" не може відновити повністю зруйноване житло людей, тому ухвалене рішення про їхнє переселення в пансіонати, медичні центри та санаторії.

"Проголосували на так званому референдумі – на обіцянки зачекайте до наступного разу", – додав Гайдай.

Українські військові взяли під повний вогневий контроль трасу Сватове – Кремінна. Захисники таким чином унеможливлюють пересування будь-якої логістики ворога цією трасою.

ЗСУ продовжують утримувати оборону в Донецькій області. Водночас наші захисники активно знищують окупантів на півдні й просуваються на Луганщині.

Зараз ви читаєте новину «Гайдай розказав про критичну ситуацію на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі