пʼятниця, 06 вересня 2024 10:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Генерал оцінив Курську операцію ЗСУ

Генерал оцінив Курську операцію ЗСУ
У публікації зазначається, що водночас теорія перемоги Путіна ґрунтується на ідеї, що він може пережити готовність Заходу надати потужну військову підтримку Києву, одночасно порушуючи здатність України функціонувати. Фото: скріншот з відео

Навіть якщо не всі військові цілі будуть досягнуті, Курська операція ЗСУ все ще має потенційні дипломатичні переваги.

Про це заявив австралійський генерал у відставці та науковий співробітник Інституту Лоуї Мік Раян, повідомляє The New York Times.

"Попри невдачу України з тим, щоб відтягти російські війська з Донбасу, Курська операція змусила Захід принаймні переглянути деякі свої стратегічні припущення щодо можливостей України. На жаль, це не призвело до зміни стратегії від захищати Україну стільки, скільки знадобиться, що є стратегією на поразку", - сказав генерал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб назвав найгарячіші напрямки фронту

Він також висловив думку, що план Києва, схоже, спрямований на те, щоб телеграфувати президенту Росії Володимиру Путіну про те, що Україна утримуватиме територію РФ і знищуватиме російські сили та стратегічні цілі стільки часу, скільки буде потрібно для досягнення цілей.

Водночас теорія перемоги Путіна ґрунтується на ідеї, що він може пережити готовність Заходу надати потужну військову підтримку Києву, одночасно порушуючи здатність України функціонувати, руйнуючи критично важливу інфраструктуру, пригнічуючи економіку та тероризуючи населення через ракетні удари та дронові атаки.

Наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам відчутних втрат в живій силі та техніці, виснажуючи ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

Загалом, минулої доби втрати російських загарбників склали 1170 осіб. Також українські воїни знешкодили сім танків, дев'ять бойових броньованих машин, 20 артилерійських систем, одну РСЗВ, засіб ППО, 74 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 72 автомобілі та 13 одиниць спецтехніки окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Генерал оцінив Курську операцію ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі