вівторок, 03 липня 2018 16:55

Експерт назвав головні причини зриву "хлібного перемир'я" на Донбасі

  Є три причини зриву перемир'я. Фото: ЕPА/UPG
Є три причини зриву перемир'я. Фото: ЕPА/UPG

Існує три головні причини, через які недавно оголошене "хлібне перемир'я" на Донбасі було вкотре зірвано.

"Перша причина - це небажання сторін. Друга - людський фактор, адже досить хоча б одного втомленого або неадекватного бійця з будь-якого боку, щоб перемир'я було зірване. Третя причина - небажання самої Росії. Якщо згадати Мінські угоди, то вони починаються з пункту про розведення сторін і припинення вогню. Перемир'я укладаються в рамках Мінського процесу, але якщо не виконується загальна, рамкова угода, то чому має виконуватися часткова угода, укладена в рамках Мінська?", - каже аналітик Українського інституту майбутнього Ігор Тишкевич, передає apostrophe.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ось таке "хлібне перемир'я" - помер морпіх після 5 днів боротьби за життя

"Хлібне перемир'я" було оголошено опівночі 1 липня. Напередодні в Мінську, в рамках роботи Тристоронньої контактної групи, сторони домовилися про припинення вогню по всій лінії фронту на два місяці: з липня по серпень, в зв'язку з початком збору врожаю. Однак лише через кілька годин після формального настання перемир'я режим тиші був порушений.

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав головні причини зриву "хлібного перемир'я" на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі