пʼятниця, 13 січня 2023 06:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Держдеп США прокоментував ймовірні "успіхи" росіян в Соледарі

Держдеп США прокоментував ймовірні "успіхи" росіян в Соледарі
У Держдепі США вважають, що жодні тимчасові успіхи Росії на полі бою не можуть змінити хід війни на її користь. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Запеклі бої за місто Соледар на Донеччині, під час яких росіяни зазнали значних втрат, все ще продовжуються.

Жодні тимчасові успіхи, здобуті там Москвою на полі бою, не можуть змінити хід війни. Про це на брифінгу заявив представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки Нед Прайс, передає Gazeta.ua.

Він назвав головну причину, через яку битва за Соледар потрапила до заголовків найбільших світових ЗМІ. На його думку, вона у непідтверджених заявах представників Кремля про нібито успішне просування, що здійснюється ціною величезних людських жертв серед російських військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський про Соледар: воїни завдають ворогу відчутних втрат

"Ми вже давно не чули, щоб російські сили були в змозі принаймні претендувати на додаткове просування, попри великі втрати. Українські сили з їхнім контрнаступом, що розпочався торік, були надзвичайно ефективними у зупинці наступу, вони відтіснили російські війська, відвоювали тисячі квадратних миль території", – наголосив Прайс.

У Держдепартаменті прогнозують, що битва продовжиться, а обидві сторони будуть атакувати та зазнавати втрат.

"Але жодні додаткові успіхи Росії, навіть ті, за які доводиться платити такими великими втратами, особовим складом і технікою, ніколи не зможуть змінити хід війни. Жодне тактичне просування не зможе виправити стратегічну невдачу, з якою зіткнувся президент Путін", –сказав Прайс.

13 січня американські аналітики з ISW заявили, що російські сили, ймовірно, контролюють весь Соледар. Однак захоплення всього міста не стане важливою подією в оперативному значенні і навряд чи віщує неминуче оточення Бахмута.

12 січня Кремль визнав, що його військові та найманці не контролюють Соледар. І там "попереду ще багато роботи, тому руки потирати не час".

Зараз ви читаєте новину «Держдеп США прокоментував ймовірні "успіхи" росіян в Соледарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі