четвер, 07 березня 2019 09:50

Бойовики вперше цьогоріч застосували 152-мм артилерію і нарвалися на ліквідацію

Бойовики вперше цьогоріч застосували 152-мм артилерію і нарвалися на ліквідацію
6 березня бойовики випустили 121 снаряд та міну. Фото: glavcom.ua

Минулої доби українських військових на Донбасі обстрілювали з важкої артилерії. У відповідь сили ООС знищили двох окупантів і ворожу військову техніку.

Про це повідомляє штаб операції Об'єднаних сил.

"Озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, окупанти застосовували 11 разів, витративши 121 снаряд та міну. Вперше від початку року російсько-окупаційні війська знову застосували артилерію калібру 152 мм", - ідеться в повідомленні.

Із артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм стріляли біля Лебединського, Водяного, вели артвогонь біля Гнутового. У районі Новолуганського, Катеринівки та Кримського відкривали вогонь із мінометів. Із артилерійських систем калібрів 152 та 122 мм били поблизу селища Новотошківське

Також окупанти випустили 10 снарядів зі ствольної артилерії калібру 122 мм по населеному пункту Новолуганське. Пошкодили господарчі будівлі та лінію електропередач.

Постраждалих серед українських військових і цивільного населення немає.

"За даними розвідки, 6 березня двох окупантів ліквідовано та трьох поранено. Також знищено одну одиницю військової техніки противника", - додали у штабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі показали фото нового "вантажу 200" у бойовиків ЛНР

За інформацією розвідки, посилення обстрілів позицій ЗС України з боку окупаційних військ на Донбасі пов'язане зі складанням заліків російських курсантів-артилеристів.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики вперше цьогоріч застосували 152-мм артилерію і нарвалися на ліквідацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі