субота, 10 грудня 2022 09:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Бойовики ЛНР намагаються запровадити у школах військову підготовку

Бойовики ЛНР намагаються запровадити у школах військову підготовку
У так званій ЛНР згадали про школярів і запропонували замість канікул організувати для учнів "курс молодого бійця". Фото: argumentua.com

Замість канікул у школах так званої ЛНР намагаються запровадити військову підготовку. Запропонували учням 8-10-х класів організувати "курс молодого бійця".

А ще росіяни продовжують примусову інтеграцію усіх сфер, розповів у суботу, 10 грудня, глава військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай.

"Зокрема, підприємці так званої ЛНР, які упродовж грудня не зареєструються в єдиному державному реєстрі РФ, не зможуть користуватися заходами підтримки для суб'єктів малого та середнього підприємництва. Заохочення виключно за реєстрацію. Відповідно, треба й мати оновлений пакет документів російського зразка", – йдеться в повідомленні.

У Лисичанську всередині грудня окупанти почали шукати стихійні поховання.

"Пропаганда для окупантів важливіша за світло, воду чи тепло. Навіть взимку, коли населення у захоплених містах мерзне в багатоповерхівках без комунікацій. Як от у Лисичанську. Там у грудні розпочала роботу міжвідомча робоча група з розшуку стихійних поховань. Була половина літа, три місяці осені – вирішили шукати під снігом", – додав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росіяни впираються, що є сили" – Гайдай розказав про деокупацію Луганщини

Окупантам нічим поповнювати фронт, адже бойовики пачками гинуть не тільки від вогневого впливу ЗСУ, а й зазнають втрат від так званого "дружнього вогню" своїх же солдатів.

"Де брати гарматне м'ясо? Знову шукати чоловіків по підвалах? Так ось у селищі Шахтарське, що біля Довжанська, вже й забирати майже нікого. Бо у свій час керівник відділу забезпечення життєдіяльності цього населеного пункту поінформував військкомат та інші зацікавлені органи, хто і за якою адресою може переховуватися", – заявив очільник ЛОВА.

Збройні сили України в ході деокупації Луганської області вже підійшли до Кремінної впритул і зараз знаходяться за декілька кілометрів від міста. Можливо, що ще до Нового року будуть певні новини про звільнення деяких населених пунктів. Водночас деокупація Луганської області буде вкрай складним завданням: російські окупанти побудували серйозну оборону, щоб перешкодити просуванню ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики ЛНР намагаються запровадити у школах військову підготовку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі