субота, 10 грудня 2022 08:46

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росіяни впираються, що є сили" – Гайдай розказав про деокупацію Луганщини

"Росіяни впираються, що є сили" – Гайдай розказав про деокупацію Луганщини
Завдання окупантів свіжомобілізованим – будь-якою ціною виснажити наших військових до наступу на Старобільськ. Фото: facebook.com/pressjfo.news

На Луганщині Збройні сили України і Нацгвардія не дають прорватися ворогу до Білогорівки.

Росіяни впираються, що є сили, на Кремінському та Сватівському напрямках, розповів у суботу, 10 грудня, глава військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай в ефірі національного телемарафону, повідомляє Gazeta.ua. Намагаються створити ударне угрупування для контратак.

"Завдання окупантів свіжомобілізованим – будь-якою ціною виснажити наших військових до наступу на Старобільськ", – йдеться в повідомленні.

Там часом в уже звільнених від росіян населених пунктах Укрпошта готова виплачувати людям пенсії.

"Налагодили там мобільний зв'язок, підвозимо продукти харчування, надаємо медичну допомогу, завеземо засоби гігієни. Ще 15 осіб із Макіївки нещодавно погодилися на евакуацію. У Невському, навпаки, збільшилась кількість людей із 138 до 148, хоча повертатися до рідних домівок зараз ще небезпечно", – додав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на фронтах: показали свіжі карти бойових дій в Україні

Збройні Сили України в ході деокупації Луганської області вже підійшли до Кремінної впритул і зараз знаходяться за декілька кілометрів від міста. Можливо, що ще до Нового року будуть певні новини про звільнення деяких населених пунктів. Водночас деокупація Луганської області буде вкрай складним завданням: російські окупанти побудували серйозну оборону, щоб перешкодити просуванню ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «"Росіяни впираються, що є сили" – Гайдай розказав про деокупацію Луганщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі