вівторок, 28 березня 2006 15:51

Знайдено палац епохи Троянської війни

Археологи з Греції знайшли на острові Саламін, що неподалік від Афін, залишки великого палацового комплексу микенської епохи. Знахідку виявили біля саламинського села Канакія.

Керівник експедиції професор Іоаннінського університету Яннос Лолос вважає, що палац належав династії Еакидів, з якої походив легендарний герой Аякс Теламонід. Він був одним з головних учасників походу греків проти Трої.

Палац займає площу близько 750 квадратних метрів. У будівлі було як мінімум чотири поверхи і 30 кімнат. Археологи припускають, що мешканці палацу покинули його приблизно в 1180 році до нашої ери. Це відповідає гіпотетичній даті падіння Трої. На думку дослідників, Аякс міг бути останнім господарем цього палацу.

Також у районі Канакії виявлені предмети східного та єгипетського походження. Зокрема, елементи озброєння з емблемою фараона Рамзеса II, пише Кореспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Знайдено палац епохи Троянської війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі