субота, 18 грудня 2021 13:46

Піаніст-віртуоз зіграв музику, яку почув уві сні
16

Євген Хмара присвячує свою музику космосу
Фото: надав Євген Хмара
Євген Хмара присвячує свою музику космосу
Євген Хмара присвячує свою музику космосу
Євген Хмара присвячує свою музику космосу
Євген Хмара присвячує свою музику космосу

Український піаніст-віртуоз Євген Хмара презентував у Києві шоу-концерт у супроводі симфонічного оркестру. Над програмою живої музики "KHMARA" композитор працював близько року. Шоу було наповнене символічними оригінальними візуальними рішеннями, що розкривали глядачам позаземний світ космосу. Космос – друга пристрасть Євгена після музики.

"Після концерту пальці збиті в кров, але залишився приємний післясмак, - розповідає композитор. - Я зіграв 16 композицій, багато з яких писав надихаючись космосом. Адже це моя друга пристрасть після музики. Йдеться про "Event Horizon", "Solaris", "Across the Sun". Також були особливо дорогі моєму серцю мелодії. Наприклад, "Moments of love", яку написав, коли дізнався, що вперше стану татом. Я присвятив її всім батькам, усім сім'ям і всім тим, хто, так само, як і я, не уявляють свого життя без сім'ї.

Була музика, яка прийшла до мене уві сні – "Opera piano". Мені снилося, як я сиджу в залі оперного театру і насолоджуюся неймовірною музикою, яку грає оркестр. Уві сні я захоплювався її красою. І перше, що я зробив, розплющивши очі – побіг до інструмента", - ділиться Євген Хмара.

Серед гостей фестивалю можна було зустріти: Tayanna, Іванну Онуфрійчук, Влада Дарвіна, Олександра Шовковського, Володимира Остапчука з дружиною, Олексія Залевського, Павла Зіброва, Марисю Горобець, Марту Адамчук, Геннадія Вітра, Славу Дьоміна з Танею Татарченко, Соломію Вітвіцьку та багатьох інших.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український піаніст-віртуоз на рівні з Елтоном Джоном став володарем престижного статусу Yamaha

Спеціальним гостем цього вечора була ODARA – Дар'я Ковтун. Співачка, дружина та муза Євгена Хмари. Вона співала дві пісні "Жива вода", "Дитина". До глядачів вона вийшла в білому платті і босоніж.

Український композитор Євген Хмара в честь тридцятиріччя незалежності за програмою МЗС України привіз до Йорданії тридцятиметровий прапор України, а також зіграв національний гімн в стародавньому місті Петра.

Зараз ви читаєте новину «Піаніст-віртуоз зіграв музику, яку почув уві сні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі