понеділок, 22 червня 2015 13:28

Музиканти "Другої Ріки" зіграють у фільмі про українського Робін Гуда

Музиканти "Другої Ріки" зіграють у фільмі про українського Робін Гуда
Фото надано прес-службою гурту

Зйомки вже тривають на Закарпатті. Робоча назва картини - "Олекса Довбуш — Легенда Карпат". Фільм присвячено життю відомого ватажка народного визвольного руху опришків Олекси Довбуша. У зйомках задіяні всі учасники гурту "Друга Ріка". Головну роль у фільмі виконає фронтмен колективу Валерій Харчишин.

"Раніше я ніколи не знімався в кіно, але останнім часом почав думати про те, що, непогано було б спробувати себе в ролі актора. Так виходить, що мої думки і мрії завжди збуваються. Як тільки я про це подумав, мені зателефонували і запропонували роль. До того ж, цікавлячись своїм родом, я дізнався, що в мені тече 25% західноукраїнської, а, можливо, навіть і гуцульської крові, тому і фільм, і роль мені близькі. Можна довго сперечатися добре чи погано чинив Олекса Довбуш, але головне, що у нього від самого спочатку була благородна мета — перемогти тих, хто знущається над простими людьми і допомогти бідним. А історія і люди вже самі розставили все по місцях. Про це і буде наш фільм" - розповів Харчишин.

У якості музичного супроводу картини її автори також обрали гурт "Друга Ріка". Головним саундтреком до фільму "Олекса Довбуш - Легенда Карпат" стане пісня "Хто, Якщо не ти?", що входить до шостого студійного альбому гурту "Supernation". Спеціально для фільму музиканти обіцяють записати цей хіт у супроводі Національного академічного оркестру народних інструментів НАОНІ.

Нагадаємо, в українській історії Олекса Довбуш відомий своїми безкомпромісними діями. Прагнучи відновити соціальну справедливість, ватажок опришківського руху відбирав гроші у багатих і роздавав їх бідним. Цим Довбуш швидко заслужив народне визнання, а після своєї смерті був увічнений в багатьох народних піснях і легендах.

Зараз ви читаєте новину «Музиканти "Другої Ріки" зіграють у фільмі про українського Робін Гуда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі