понеділок, 21 листопада 2016 13:14

Мерилін Монро звабила стража, щоб не потрапити до пекла - прем'єра

Мерилін Монро звабила стража, щоб не потрапити до пекла -  прем'єра

9 грудня в київській Національній опері України відбудеться прем'єра сучасної опери "Лімб". Лімб в католицизмі - це місце перебування душ, що не потрапили ні в рай, ні в пекло, ні в чистилище.

2007 року за каденцію Папи Римського Бенедикта XVI лімб офіційно скасували. Опера Джервазоні - про останні години лімбу. Про те, як разом опинилися шведський природознавець Карл Лінней, італійський філософ Джордано Бруно і американська кіноактриса Мерилін Монро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал в оперному театрі: підтвердили звільнення акторки

Головні герої опери - Карл, Бруно і Тіна. Карл скаржиться на якість пива в лімбі – неякісного він випив вже багато. Тіна через гріхи і порушення закону мала б відправитися до пекла, однак дорогою туди звабила свого стража. На знак подяки він привів її до лімбу. Карл показує Тіні місцевість. Веде її до хору проклятих душ – поетів, нехрещених та мертвонароджених дітей, закатованих грішників. Знайомить із Бруно. Непомітно для Карла Бруно і Тіни йдуть до Едемського саду. Вони кохаються. Карл знаходить коханців. Бруно і Тіна висміюють його підглядання - у відповідь він переповідає свою теорію розмноження рослин. Тіна розповідає про невдалу спробу самогубства і своє перебування в психіатричній лікарні. Надходить повідомлення, що лімб скасовано наказом церкви – він має закритися назавжди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 144 роки з народження Крушельницької – топ-3 найкращих пісень співачки

Комічна опера одного з найбільших сучасних італійських композиторів Стефано Джервазоні "Лімб" написана чотири роки тому. Ставилася в Парижі. Лібрето опери написав Патрік Хан. Солісти в київській постановці: італійська співачка Анна Піролі, соліст французької Тулузької опери Гійом Дельпеш і соліст німецької Гамбурзької опери Віктор Рудь. У лібрето - тексти на шести мовах, вірші Ліннея з його приватного листування поруч із цитатами з Божественної комедії та витягами з фейлетонів австрійського письменника Карла Крауса.

Квитки коштують від 20 до 800 грн. Початок о 19:00.

В оперному театрі Дніпра побилися глядачі. Під час сварки жінка вдарила чоловіка молотком по голові. В театрі ставили оперету "Травіата". Бійка виникла під час антракту.

Зараз ви читаєте новину «Мерилін Монро звабила стража, щоб не потрапити до пекла - прем'єра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі