середа, 06 листопада 2013 15:06

Легендарний композитор Енніо Морріконе виступив у Києві з повним аншлагом
13

3 листопада у столичному Палаці "Україна" з хором і великим симфонічним оркестром виступив оскароносний композитор Енніо Морріконе. Концерт відбувся на честь ювілею самого автора і називався "85 років маестро".

Під час концерту маестро диригував українським Академічним симфонічним оркестром національної філармонії України і Національною заслуженою академічною капелою "Думка". Попри високу вартість квитків на концерт, за 5 хвилин до початку виступу зал Палацу "Україна" заповнився вщент. Деякі пробивалися до каси, щоб купити квиток, але їх вже не було.

"Ви що, навіть за 4 тисячі гривень квитків вже не має", - каже касирка. Було помітно, що жодного вільного місця у залі не лишилося - був повний аншлаг. Ті, кому не вистачило місця, стояли по боках залу. До прослуховування композицій від легендарного італійця публіка добре підготувалася: багато людей прийшли з квітами. Жінки вдягли вечірні сукні, а чоловіки - сорочки з метеликами.

"Часто буваю на різного роду концертах. Найбільше люблю класичну музику, тому не прийти на Морріконе просто не могла. Як тільки дізналася, що він приїде, відклала із зарплати тисячу гривень на квиток собі і з наступної - на квиток чоловіку. Зробила йому такий подарунок", - розповіла одна з глядачок у довгій чорній сукні. У перерві між грою оркестру вона подарувала композиторові букет троянд.

Вся музика звучала в оригінальній оркестровці Морріконе. Після інструментальної композиції "Varianti su un Segnale di Polozia" та ще кількох треків, співала Сюзанна Рігаччі. Шведка за походженням і лауреат численних премій, відома своїм ліричним сопрано співачка виступала в найвідоміших оперних залах світу. Морріконе також привіз до Києва італійських барабанщика, піаніста, гітариста, басиста і клавішника. Під керівництвом Морріконе оркестр та інші музиканти зіграли й найвідоміші композиції з фільмів "Хороший, поганий, злий", "Якось на Дикому Заході" і трек "Chi Mai". Його, до речі, збіглися послухати навіть працівниці гардеробу. А завершувала концерт композиція "On Earth as it is in Heaven".

Морріконе - автор саундтреків до рекордно великої кількості фільмів - понад 500. Серед фільмів із музикою Морріконе - світові шедеври і класика: "Одного разу в Америці", "Професіонал", "Легенда про Піаніста", "Лоліта" і багато інших. У аранжуваннях Морріконе переплітаються багато стилів: класична, джаз, рок-н-ролл, фольклорні елементи. Випустив 25 золотих і 5 платинових дисків. Гурт "Metallica" з кінця 1980-х років кожен свій концерт відкриває композицією Морріконе "The Ecstasy Of Gold" із вестерну "Хороший, поганий, злий".

Зараз ви читаєте новину «Легендарний композитор Енніо Морріконе виступив у Києві з повним аншлагом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі