середа, 23 жовтня 2013 09:00

У Київ їде легендарний композитор Енніо Морріконе
9

Фото: Фото надані PR-компанією "Дель Арте"

3 листопада у столичному Палаці "Україна" з хором і великим симфонічним оркестром виступить лауреат премії "Оскар" і автор музики до культових фільмів Енніо Морріконе. Цього разу концерт відбудеться на честь ювілею самого автора і має назву "85 років маестро".

Морріконе - автор саундтреків до небувалої кількості фільмів - понад 500. Підрахунки показують, що тривалість звучання музики маестро, написаної ним за 30 років роботи, - понад 300 годин. Серед фільмів із музикою Морріконе - світові шедеври і класика: "Одного разу в Америці", "Професіонал", "Легенда про Піаніста", "Лоліта", "Декамерон" та багато інших. У аранжуваннях Морріконе переплітаються багато стилів: класична, джаз, рок-н-ролл, фольклорні елементи. Випустив 25 золотих і 5 платинових дисків. Гурт "Metallica" з кінця 1980-х років кожен свій концерт відкриває композицією Морріконе "The Ecstasy Of Gold" із вестерну "Хороший, поганий, злий".

У 2007 році "Metallica" узяла участь у записі альбому під назвою "Ми всі любимо Морріконе", де твори композитора також виконали Селін Діон, Сара Брайтман, Андреа Бочеллі. Аби краще відчути музику легендарного композитора, Gazeta.ua пропонує читачам вибрані цитати світових знаменитостей про Енніо Морріконе.

Бернардо Бертоуіччі, 72 роки, італійський режисер і драматург:

"Він - людина двох особистостей. Одна - композитор сучасної музики, а інша - композитор великої епіки, цієї популярної музики до фільмів. Все своє життя він підживлює одну ідентичність іншою, і це так, наче два голоси збагачують один одного. У Морріконе - велика здатність гармонізувати самого себе".

Джеймс Хетфілд, 50 років, лідер гурту "Metallica":

"Для мене його музика абсолютно натхненна. Зернова, якщо можна так сказати. Він так багато ризикував, і його музика ніяк не відполірована. Вона - груба і галаслива. Зненацька звідкись береться мексиканський горн, пронизує все і вступає у володіння над мелодією. Це первозданне, необроблене звучання, і воно справжнє. Настільки справжнє, що у ній чутно помилки, і це так круто. В його музиці так багато характеру, і я дуже поважаю, що вона є у такому відполірованому світі саундтреків".

Пол Грабовскі, 55 років, австралійський композитор і піаніст:

"Він - мій улюблений композитор. Морріконе у кращому виконанні - незабутній. Без його музики неможливо уявити усіх тих фільмів. Музика Морріконе - це окрема частина кінематографічного досвіду".

Рене Флемінг, 54 роки, американська оперна співачка. "Не лише кіноіндустрія, але й музична культура в цілому, глибоко в боргу перед цим феноменальним композитором, чия експресивність огортає так багато жанрів творчо і так цілісно. Оновлююча натура його роботи драматично покращує візуальну картинку і резонує з найглибшими емоціями".

Баррі Левінсон, 71 рік, голлівудський режисер, продюсер і актор: "У нього в студії не має піаніно. А я завжди думав, що у композиторів завжди так: сидиш над піаніно і намагаєшся знайти мелодію. У нього - не так. Морріконе чує мелодію і записує її. Він чує оркестровку вже повністю готовою. Він - геній".

Зараз ви читаєте новину «У Київ їде легендарний композитор Енніо Морріконе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі