середа, 16 жовтня 2013 16:08

"Дайте мені будь-яку гітару, а я вже знайду спосіб її приручити", - вибрані цитати "Scorpions" перед концертом у Києві

Гурт "Scorpions" по праву можна назвати улюбленим зарубіжним колективом українців. Кожен їхній приїзд супроводжується незмінними аншлагами.

Цього року музиканти  дадуть концерт у київському Палаці Спорту 7 листопада у супроводі симфонічного оркестру і презентують свій новий альбом  "Comeblack". Робота складається із перезаписів кращих пісень, адаптованих до нових технічних стандартів. Крім того, гурт записав кавер-версії на легендарні композиції, які зіграли ключову роль у їх кар'єрі. "Scoroions" — легендарний гурт з Ганноверу, Німеччина. Найбільшої слави набув у 1984 році завдяки гімну "Rock You Like a Hurricane" та композиціям "Wind of Change", "Still Loving You".

Перед черговим виступом "Scoroions" у Києві Gazeta.ua пропонує читачам підбірку вибраних цитат легендарних музикантів.

Клаус Майне, 65 років. Вокаліст, автор більшості пісень "Scoroions"

"Хоч я і рокер, а ніколи не зраджував своїй дружині".

"Знаю, що музика не може змінити світ. Але в кінці 80х у Східній Європі відбулись великі зміни: не стало "залізної завіси" і Берлінської Стіни. Хіба рок-музика цьому не посприяла?"

"Scorpions" змогли бути разом понад 40 років, бо основа нашого гурту — дружба. Так, склад змінювався, коли робили перші записи у 70х. Але якби наші дороги розійшлися, нічого не вийшло б. Ми разом переживали як злети, так і падіння. Наші хлопці — не лише першокласні музиканти, а й класні друзі".

"Рок не знає кордонів. Колись ми грали в Сибіру, в заметіль, на морозі вище 20 градусів, і зовсім не відчували холоду".

"Пишаюсь тим, що я німець. Але коли ви співаєте рок-музику, то маєте співати англійською".

"Я зрозумів, що рок є всюди, коли друзі, які подорожували Амазонкою, розповіли мені: діти туземців рано вранці прали білизну в річці і при цьому наспівували Wind Of Change".



Рудольф Шенкер, 65 років. Гітарист і композитор, один із засновників гурту

"Ми готові грати рок усюди по світу. Тепер кажуть, що Scorpions грали в джунглях Амазонії, біля пірамід Єгипту, в Монголії. Для нас було щастям грати перед людьми, які вперше у своєму житті бачили рок-гурт".

"Завжди сприймаємо свою музику серйозно. Не має часу жартувати. Та й якийсь сенс, якщо німці зовсім не мають почуття гумору".

"Кожен крок на шляху до мрії має бути красивим. Все інше, на мій погляд, не має сенсу".

"Сприймайте життя як пригоду, сміливо приймайте будь-який виклик і отримуйте від життя задоволення".

"Якщо хочете зрозуміти, що таке музика "Scorpions" і хто ми є, послухайте дві пісні: "Bang Bang" і "Sting in the Tail". В цих композиціях — вся наша суть".

Матіас Ябс, 57 років. Гітарист, входить до списку найвизначніших гітаристів всіх часів за версією журналу "Classic Rock"

"Дайте мені будь-яку гітару, а я вже знайду спосіб її приручити".

"Родина — це основа життя. Зараз повно стереотипів рок-зірки, але правда завжди схована. Ми завжди лишаємось людяними і вірними чоловіками. І ми щасливі, що наші дружини і діти можуть бути з нами в турах".

"В сучасному світі важко повірити у світло в кінці тунелю, знайти стимул жити. Але слава Богу, у нас є старий добрий рок".

"Я щасливий, що ми досі лишаємось єдиним рок-гуртом, який зіграв у Кремлі за часів Радянського Союзу. Причому запросив нас туди сам Горбачов".

"Щоб писати пісні, треба народитися творчим. Треба в житті постійно щось відчувати, бути емоційним і вбирати події дуже інтенсивно. А тоді виплескувати все це у формі музики".

Зараз ви читаєте новину «"Дайте мені будь-яку гітару, а я вже знайду спосіб її приручити", - вибрані цитати "Scorpions" перед концертом у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі