пʼятниця, 12 серпня 2022 13:48

Євробачення-2023 відбудеться в одному з семи міст: їхній перелік

Євробачення-2023 відбудеться в одному з семи міст: їхній перелік
Конкурс пісні "Євробачення-2023" відбудеться у Великій Британії. Фото: Фото: instagram.com/eurovision

Євробачення-2023 відбудеться в одному з міст Великої Британії.

Британська компанія суспільного телерадіомовлення (BBC) оголосила шортлист локації, відібравши сім із 17 міст. Про це йдеться в заяві національного мовника Великої Британії від 12 серпня, пише ВВС.

Змагатися будуть сім великих міст: Бірмінгем, Глазго, Лідс, Ліверпуль, Манчестер, Ньюкасл, Шеффілд. Ці міста проходять до наступного етапу відбору міста-господаря 67-го конкурсу Євробачення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це повна шляпа" – Kalush Orchestra відреагував на скандал щодо виступу на одній сцені з росіянками

Відбір відбувається за критеріями:

- наявність відповідного приміщення та достатнього простору для виконання вимог пісенного конкурсу;

- зобов'язання, які може взяти місто чи регіон щодо проведення заходу, включно з фінансовим внеском;

- узгодження зі стратегічними пріоритетами BBC: забезпечення цінності для всіх аудиторій і підтримка економіки Британії;

- "культурна пропозиція", яка включає місцеву та регіональну діяльність, а також демонстрацію української культури та музики.

Раніше стало відомо, що Україна не зможе прийняти Євробачення-2023. Так вирішила Європейська мовна спілка (ЄМС) з міркувань безпеки. 27 липня остаточно підтвердили, що конкурс відбудеться у Великій Британії, але від імені України.

Представники "UA: Суспільне" співпрацюватимуть із BBC для розробки українських елементів шоу. Україна також автоматично потрапить до гранд-фіналу разом із "великою п'ятіркою", до якої входять Велика Британія, Франція, Німеччина, Італія, Іспанія.

14 травня в італійському Турині пройшов фінал міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2022. Цьогоріч переможцем стала Україна, яку представляв гурт Kalush Orchestra. Набрали загалом 631 бал – 192 від журі й 439 від глядачів.

На другому місці з 466 балами опинилася Велика Британія, яку представляв Sam Ryder. Третє місце з 459 балами посіла Іспанія, за яку виступала співачка Chanel.

Зараз ви читаєте новину «Євробачення-2023 відбудеться в одному з семи міст: їхній перелік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі