середа, 10 серпня 2011 10:37

Бенксі надихнувся скандалом з Рупертом Мердоком

Автор: Фото з ??офіційного сайту Бенксі
 
Британський художник-анонім Бенксі намалював графіті, яке обігрує скандал з прослуховуванням телефонів британців таблоїдами Руперта Мердока. Фотографія нової роботи Бенксі опублікована на офіційному сайті художника.

Графіті з'явилося на стіні, з якої стирчить водопровідний кран. Поруч з краном залишені підпису "брінг-брінг". Персонаж з малюнку, бачачи кран, що "дзвонить", вигукує: "О ні, на мій кран дзвонять" ('Oh no ... my tap's been phoned'). Карикатура відсилає до гри слів: англійське tap означає як "кран", так і "прослуховування телефонних розмов".

Де саме намальовано графіті, виявити поки не вдалося. Портал ArtLyst припускає, що графітист розмалював стіну в районі Воппінг у Лондоні: там знаходиться офіс компанії News International, що випускає британські таблоїди Мердока.

Бенксі, чиє справжнє ім'я невідоме, є одним з найбільш яскравих представників стріт-арту. Його перші роботи почали з'являтися на стінах будинків у Брістолі, де, як передбачається, він народився. У 2006 році його твори почали виставлятися на аукціонах - роботи Бенксі є у Бреда Пітта, Анджеліни Джолі та Крістіни Агілери.

Скандал з прослуховуванням телефонів у Великій Британії загострився на початку липня 2011 року, коли стало відомо, що співробітники таблоїду News of the World прослуховували розмови не тільки знаменитостей, але і звичайних британців. Щодо недільної газети і компанії News International 8 липня почалося публічне розслідування. Руперт Мердок 7 липня було змушений її закрити. В отриманні інформації нелегальними способами підозрюються й інші видання News International.

Зараз ви читаєте новину «Бенксі надихнувся скандалом з Рупертом Мердоком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі