середа, 06 квітня 2011 12:30

Роботу Бенксі про ураган "Катріна" хочуть продати за $130 тисяч
5

NOLA
'Дівчинка з повітряною кулею'

Робота художника-аноніма Бенксі, відправною точкою для якої став ураган "Катріна", виставлена на лондонський аукціон Bonhams. Твір оцінили в 50 - 80 тисяч фунтів ($81 - 130 тисяч). Торги призначені на 13 квітня.

Знаменитий графітист створив серію робіт, присвячених "Катріні", в 2008 році, щоб відзначити триріччя з моменту катаклізму. Тоді більше десятка зображень з'явилися на стінах будинків у Новому Орлеані - місті, котре найбільше постраждало від урагану.

На торги виставлена робота, названа NOLA. На ній зображено дівчинка, яка ховається під парасолькою від червоного дощу. Повідомляється, що продавець отримав твір у подарунок від Бенксі. Справжність роботи юридично завірена представниками художника, запевнили в Bonhams.

"Через три роки після "Катріни" я хотів зробити заяву про стан відновлювальних робіт", - цитує аукціонний дім заяву граффітіста.

У ту ж сесію торгів післявоєнним та сучасним мистецтвом аукціонний дім розраховує продати і ще одну роботу Бенксі - "Дівчинку з повітряною кулею" (Balloon Girl), що відноситься до його різдвяної серії 2003 року "Гетто Санти" (Santa's Ghetto). Твір оцінений в 30 - 50 тисяч фунтів ($49 - 81 тисяча).

Зараз ви читаєте новину «Роботу Бенксі про ураган "Катріна" хочуть продати за $130 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі