понеділок, 22 лютого 2010 17:36

Тінто Брасс зніме ще один фільм про Калігулу

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Столичний аніматор Олексій Лукаш у одному з кафе міста Обухова під Києвом розказує про технологію створення 3D-фільмів. ”Жінка може імітувати потрібні рухи в Японії, чоловік у Зімбабве. А комп’ютер сам зліпить їх докупи”, — каже він
Столичний аніматор Олексій Лукаш у одному з кафе міста Обухова під Києвом розказує про технологію створення 3D-фільмів. ”Жінка може імітувати потрібні рухи в Японії, чоловік у Зімбабве. А комп’ютер сам зліпить їх докупи”, — каже він

Італійський режисер еротичного кіно 76-річний Тінто Брасс хоче зняти перший порнографічний фільм у форматі 3D. Його надихнув успіх фантастичного екшену "Аватар" американського режисера Джеймса Камерона, 55 років. Стрічка зібрала у світовому прокаті $2 млрд.

— 1979-го мою картину "Калігула" нещадно порізала американська цензура. Сказали, забагато сцен насилля та сексу, — говорить італієць. — У мене є шанс реанімувати цей фільм. Думаю, порноіндустрія готова до 3D-технологій, бо я — так. Тепер не доведеться вмовляти акторів роздягтися перед камерою чи лягти в потрібній позі.

Тінто Брасс зніме фільм про римського імператора Калігулу, який любив знущатися з підлеглих та ґвалтувати жінок. Обіцяє, картина вийде у прокат наступного року.

3D — анімація на 30% дорожча за звичайне кіно.

— Для кожного ока має знімати окрема камера, — розказує столичний аніматор 30-річний Олексій Лукаш. Він сім років займається комп"ютерною анімацією. — Об"єктиви мають бути направлені на один предмет, але з різних боків, щоб зображення вийшло об"ємним.

Такі фільми краще переглядати в стереоокулярах. Глядач наче присутній усередині подій. Акторів добирати не треба.

— Можна взяти звичайну людину. Сфотографувати її спереду, збоку та ззаду. Обробити ці знімки на комп"ютері й створити тривимірну модель. Із нею — зробити що завгодно: наростити шерсть, розфарбувати в зелений колір, домалювати вуха чи інші органи, потрібні для еротики. А можна взяти чоловіка й жінку, обліпити їх маленькими датчиками руху, закрити в темній кімнаті й чекати, доки вони зроблять все самі. Комп"ютер зафіксує їхні постаті, пози й видасть готову схему порнофільму. Хоча можна і не закривати. Жінка може імітувати потрібні рухи в Японії, чоловік у Зімбабве, а комп"ютер сам зліпить їх докупи.

Такі фільми краще переглядати в стереоокулярах. Глядач наче присутній усередині подій. Акторів добирати не треба

Можливості 3D-порнографії ширші, ніж звичайного кіно.

— Літаючий член ви не знімете. Хіба лише через комбіновані зйомки. А в 3D-анімації він навіть танцювати може. В Інтернеті вже є кілька прикладів короткометражного 3D-порно. Їх можна скачати за 5 хвилин. Кілька років тому бачив один, де героями були квіточки, пєстіки й тичинки. А вчора натрапив на інший — дівчина потрапляє на планету монстрів і займається сексом з усіма її жителями.

За 25 кадрів дають 5 тисяч доларів. Цього вистачає на одну секунду фільму. А якщо ви хочете зняти кіно тривалістю 80 хвилин, готуйте 24 мільйони. В Україні зняти 3D-анімацію неможливо. Немає устаткування. Наші 3D-аніматори виживають за рахунок реклами або замовлень телеканалів, коли треба змоделювати схему аварії чи захоплення терористами заручників. Анімаційна студія — дороге задоволення. 100 тисяч доларів щомісяця на її утримання не кожен зможе викинути. Тут навіть порнографія не врятує.

Українці звикли до традиційної еротики, — продовжує Олексій Лукаш. — Мальованими пестиками й тичинками більше захоплюються в Японії й Китаї. Це у них з"явилися перші порноаніме. Уряд заборонив показувати геніталії, то вони почали видумувати різні щупальця, відростки. Нас такі мультики не збуджують. Інша справа — анімація на тему політики. Це безпрограшна тема. 2004-го я з колегами хотів зробити щось на кшталт російського шоу "Куклы", але мальоване. Уже й Ющенка з Януковичем намалювали. Вони в нас такі милі, беззахисні були. Тимошенко плигала в класики, її груди скакали в такт стрибкам. А ще косою махала. Але спонсора не знайшлося, і проект закрили. Бояться.

Зараз ви читаєте новину «Тінто Брасс зніме ще один фільм про Калігулу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі