вівторок, 25 жовтня 2011 06:45

Ступку замінить росіянин

— Богдан Сильвестрович готується до операції на серці, тому його роль зіграє російський актор Станіслав Любшин, — каже московський режисер Вадим Дубровицький, 51 рік. Прем'єра його спектаклю "Вишневий сад" за п'єсою Антона Чехова відбулася 17 жовтня у Дніпропетровському оперному театрі. Минулого тижня виставу показали в Харкові й Києві.

— Декілька років тому я знімав Богдана Ступку в своєму серіалі "Полонез Кречинського". Працювалося з ним добре, затишно й тепло. Домовилися зробити разом щось і в театрі. Тут якраз грянув ювілей і я запропонував Чехова, — продовжує Вадим Дубровицький. Він — художній керівник першого в Москві постійного антрепризного театру.

— Антреприза — це творчість по любові. Актори з різних театрів ідуть на проект, чітко уявляючи, де, з ким, яку роль, за які гроші гратимуть. Усе добровільно. Не за тим принципом, яким вони працюють у державному театрі.

У спектаклі "Вишневий сад" також задіяні російські актори Ірина Апексімова, Юрій Стоянов, Олексій Серебряков. Богдан Ступка мав грати лакея 87-річного Фірса. У фінальній сцені п'єси він помирає у проданому маєтку, де служив усе життя. Роль слуги паралельно з Богданом Ступкою репетирував 78-річний Станіслав Любшин — актор МХАТу ім. Чехова.

— Коли працюєш із зірками, треба мати два повноцінні склади, — каже режисер. — Ми не можемо міняти спектаклі, як державні репертуарні театри. Це наш бізнес. Оренду залу, гонорари виплачуємо з продажу квитків. Люди йдуть на конкретні імена. Народ хоче побачити акторів наживо. На жаль, нас загнали у простір віртуальних кумирів. Коли якась Ксенія Собчак, будучи ніким, є зіркою. Не знаю навіть, хто вона за професією. Боюся такої молоді з обкладинок. Їм важко зробити зауваження, щось пояснити. Бо думають, якщо в них зараз пішло, то це назавжди. Артисти старшого покоління, такі як Богдан Ступка, пам'ятають бідність і провали. Знають, що цей світ не постійний. Тому халтури на сцені від них не буде.

Богдан Ступка перебуває у клініці в Німеччині. Попередню операцію на серці йому провели в лютому. У серпні актор відсвяткував 70-річчя.

Зараз ви читаєте новину «Ступку замінить росіянин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі